KRITISERER SIKKERHETEN. Det har kommet krav om at togansattes bakgrunn må sjekkes nøyere, og at alkoholservering ikke bør være tillat. Her står en soldat vakt på et av landets tog. Arkivfoto: AFP PHOTO/Madaree TOHLALA
KRITISERER SIKKERHETEN. Det har kommet krav om at togansattes bakgrunn må sjekkes nøyere, og at alkoholservering ikke bør være tillat. Her står en soldat vakt på et av landets tog. Arkivfoto: AFP PHOTO/Madaree TOHLALAVis mer

Voldtektssak ryster Thailand: 13 år gammel jente på togtur voldtatt, drept og kastet ut av vinduet

Togansatt har tilstått voldtekten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En voldtekt om bord på et tog i Thailand, har sjokkert hele befolkningnen.

Det var lørdag at en tretten år gammel jente, identifisert som Nong Kaem, ble voldtatt om bord på et nattog på vei til Bangkok. Deretter ble den 13 år gamle jentas livløse kropp kastet ut et av togets vinduer i fart, skriver Bangkok Post.

Den 22 år gamle togansatte Wanchai Saengkhao har tilstått det grusomme drapet og voldtekten, skriver Bangkok Post.

Sov med søsknene Den 13 år gamle jenta var på vei fra byen Surat Thai sør i landet med sine to søstre og én av søstrenes kjæreste.

De fire delte et rom i en av togets sovekupeer, ifølge CNN. Da resten av hennes familie våknet neste morgen, var søsteren borte.

Det var Nong Kaems aller første togtur og det ble også hennes aller siste.

Politiet søkte både i toget og langs togskinnene. Først tre dager etter drapet og voldtekten, ble jenta funnet naken langs skinnene. Hun hadde blitt voldtatt, kvalt og kastet ut av et av togets vindu.

Den siktede Saengkhao, som jobber med å re sengene i sovekupeen for Thailands statlige jernbaneselskap, SNR, har i etterkant sagt han hadde brukt det sentralstimulerende middelet metamfetamin og drukket alkohol.

Gjemte seg Den mistenkte har fortalt politiet at han skrudde av lyset i vogna, og gikk inn i rommet der jenta sov. Ifølge forklaringen til politiet skal han ha slått henne i magen til hun svimte av før han voldtok henne.

Etter voldtekten skal han ha gjennomsøkt jentas bag og stjålet Iphonen og Ipaden hennes. Da jenta igjen våknet til live, dekker han munnes hennes, bandt henne fast og voldtok henne igjen.

Han kastet deretter jenta, klærne hennes og det blodige sengetøyet ut av vinduet, skal han ha fortalt i avhør, ifølge Bangkok Post.

Han skal være siktet for drap, voldtekt av et barn under 15 år og tyveri, ifølge politiet.

Da mannen solgte Iphonen til en butikk i Bangkok, skal politiet ha klart å spore han opp.

Han skal også ha tilstått overfor politiet å ha voldtatt to kvinner tidligere, skriver Bangkok Post.

Mannen har ifølge avisa forklart at jenta var levende da han kastet henne ut av vinduet, men obduksjonsrapporten har vist at jenta da allerede var død.
Krever strengere straffer Voldtekten og drapet har vakt sterke reaksjoner i Thailand.

Ifølge Supensri Puengkhokesoong, en talskvinne for thailandske «Women and Men Progressive Movement Foundation» var det 31 866 voldtektssaker i landet i fjor. Det er gjennomsnittlig 87 saker på én dag, og ett offer hvert 15. minutt, skriver Bangkok Post.

Et opprop på Change.org har samlet inn over 30 000 underskrifter for strengere straff for voldtekt.

Gjerningsmannen kan få lovens strengeste straff og henrettelse på grunn av drapet, men det skrikes etter strengere straffer for voldtekt av mindreårige.

Strafferammen for voldtekt er fire til tjue år i fengsel og en bot på 40 000 thailandske bath (rundt 7500 kroner).

Det har også kommet krav om at sjefen for den nasjonale jernbanen, Prapas Chongsanguan, må trekke seg på grunn av den dårlige sikkerheten om bord på togene.

- Vi må høre på disse nyhetene og ta de til oss. Men å endre lover basert på hat og følelser vil aldri være effektivt. Det vil bare føre til mer hat i samfunnet, sier leder i Thailands adovakforening, Dejudom Krairit, ifølge CNN.