Voldtektssak vokser - nye anmeldelser

Det startet med utrykning til festbråk. Nå er en mann i 40-åra anmeldt for seks voldtekter. Politiet i Trondheim forespeiler å bruke minst et halvt år på etterforskningen.

MØTTES PÅ FEST: Den siktede mannen og den ene fornærmede kvinnen skal ha møtt hverandre i utelivsområdet Solsiden (bildet). Foto: Iver Daaland Ase iverdaa / Shutterstock / NTB
MØTTES PÅ FEST: Den siktede mannen og den ene fornærmede kvinnen skal ha møtt hverandre i utelivsområdet Solsiden (bildet). Foto: Iver Daaland Ase iverdaa / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det var 10. april at politiet rykket ut til en bolig i Trondheim etter meldinger om festbråk. En utrykning som endte med beslag av et større antall våpen og narkotika.

Funnet ble imidlertid bare starten på en langt større etterforskning av en mann i 40-åra. Kort tid etter pågripelsen ble han siktet for to tilfeller av voldtekt, og flere fornærmede meldte seg. Nå har ytterligere anmeldelser kommet inn.

Totalt er mannen anmeldt for seks tilfeller av voldtekt, tre tilfeller av seksuell handling og ett tilfelle av kroppskrenkelse.

PROTEST: Flere kvinner samlet seg utenfor den russiske ambassaden i Tallinn i Estland for å protestere mot krigsvoldtekter i Ukraina. Vis mer

Krevende etterforskning

- Det har kommet flere anmeldelser etter siste fengslingsmøte, som var i begynnelsen av mai. Alt er fysiske overgrep, sier påtaleansvarlig Line Novstad Klungreseth.

Ifølge Dagbladets opplysninger strekker de anmeldte forholdene seg over perioden fra 2020 og fram til pågripelsen. Den siktede mannen, som er næringsdrivende, sitter for tida i varetekt. Neste fengslingsmøte vil etter planen bli gjennomført kommende uke.

- Det jobbes kontinuerlig med etterforskningen og mye gjenstår, blant annet gjennomgang av beslag og flere avhør av fornærmede. Det er en ressurskrevende sak og det kan nok gå mot høst og jul før etterforskningen er ferdig, sier Klungreset.

Festrelaterte hendelser

Både hun og mannens forsvarer, advokat Kolbjørn Lium, avviser at den siktede mannen og de fornærmede er tilknyttet noe form for miljø. Ifølge Klungreset er fellesnevneren først og fremst unge fornærmede og festrelaterte hendelser.

Advokat Lium sier til Dagbladet at hans klient fremdeles nekter straffskyld. Han vil begjære seg løslatt ved det kommende fengslingsmøtet.

- Han er tydelig på at han verken har begått voldtekt eller andre straffbare handlinger, og stiller seg uforstående til anklagene. Både i avhør og forrige fengslingsmøte har han forklart seg om de fleste forhold. Det gjenstår fremdeles avhør, men han har redegjort for sin relasjon til de involverte, sier Lium.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer