Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektssaken i Hønefoss: Alle løslatt

Politiet løslater onsdag seks menn etter at kvinne (20) natt til mandag meldte om gruppevoldtekt i Hønefoss.

LØSLATT: Alle de sju personene som er siktet for grov voldtekt i Hønefoss er onsdag løslatt fra varetekt. Her fra politiaksjonen natt til tirsdag. Foto: Ole Edvin Tangen / NTB scanpix
LØSLATT: Alle de sju personene som er siktet for grov voldtekt i Hønefoss er onsdag løslatt fra varetekt. Her fra politiaksjonen natt til tirsdag. Foto: Ole Edvin Tangen / NTB scanpix Vis mer

04.00 natt til tirsdag ble sju menn pågrepet i en dramatisk politiaksjon i Hønefoss.

Nå er alle løslatt, melder politiet. Siktelsen mot mennene er ikke frafalt.

- Etter en helthetsvurdering har politiet valgt å løslate samtlige av de siktede, da vilkårene for varetektsfengsling ikke lenger er til stede, opplyser politiadvokat Ole Jacob Garder.

AVVENTER: Politiet ønsker å gjennomføre flere avhør av personene som er siktet for et overgrep som skal ha skjedd i Hønefoss natt til tirsdag 15. oktober. Video: Ørjan Ryland Vis mer

Har sikret spor

- Det er særlig vilkåret om bevisforspillelsesfare som ikke lenger er oppfylt. Samtlige involverte er avhørt og nødvendige spor, både fysiske og tekniske, er sikret, sier Garder.

Med alle tilgjengelige patruljer aksjonerte de mot en leilighet i en flermannsbolig. Den natta hadde en 20 år gammel kvinne fortalt at hun skal ha blitt utsatt for voldtekt av flere menn i leiligheten.

De sju pågrepne østeuropeiske mennene og den fornærmede kvinnen ble alle undersøkt på voldtektsmottaket i Hønefoss. Der ble det blant annet gjennomført biologiske prøver.

Avhørt

Kvinnen ble avhørt av politiet natt til tirsdag og skal ikke ha orket eller ønsket å la seg avhøre ytterligere tirsdag.

Politiet ønsket onsdag å avhøre både kvinnen og et vitne ytterligere.

Politiet jobbet imidlertid intenst gjennom gårsdagen med å skaffe nok tolker slik at de skulle få avhørt de østeuropeiske mennene, som alle jobber i Norge bor i leiligheten som ble pekt ut som åsted.

Samtlige ble avhørt i går, og en av mennene ble løslatt på kveldstid, da det skal ha blitt fastslått at ha ikke var til stede i leiligheten. Samtlige av mennene nektet straffskyld i innledende avhør med politiet.

Politiadvokaten sier videre at i en sak som fremstår så alvorlig som denne er det viktig å være grundige. Politiet vil derfor fortsette etterforskningen i uforminsket styrke i dagene fremover.

Politiet har blant annet brukt onsdagen på å gå gjennom avhørene av de siktede og fornærmede.

- Vi må skaffe oss et tydeligere bilde av hendelsesforløpet og har noen løse tråder vi må lande, sa politiadvokat Garder til Dagbladet i formiddag.

Overrasket

Dagbladet snakket tirsdag kveld med Sjak Haaheim, som forsvarer en av de siktede mennene.

- Han har vært i avhør hos politiet og forklart seg grundig og detaljert. Han har et sterkt ønske om at politiet skal komme til bunns i faktum, og finne ut hva som har skjedd, sier han.

Haaheim sier at hans klient har opplevd pågripelsen som en stor belastning. Den siktede mener det er et langt sprang fra hans versjon av hendelsen til det fornærmede har forklart, ifølge forsvareren.

- Han ble overrasket da politiet kom inn midt på natta, sier Haaheim.

Fortalte venninne om voldtekt

Dagbladet snakket tidligere tirsdag ei venninne av fornærmede, som også er nærmeste nabo til åstedet.

- Min venninne skulle komme på besøk, men jeg var ikke hjemme, så de som bor i andre etasje slapp henne inn. Hun ble tatt med opp og der forklarte hun at det ble drukket alkohol, sier hun til Dagbladet mens tårene renner.

Den kvinnelige naboen ønsker å være anonym, men forteller hvordan hun opplevde situasjonen.

- Da jeg kom hjem, fortalte hun at hun hadde blitt voldtatt av 3-4 personer, sa naboen og vennninna til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media