Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektssaken oversendt til statsadvokaten

Tidligere Venstre-topp og jente (17) holder på samme forklaring.

 TIL PÅTALE:  Politiet i Sunnhordland og Haugaland har etterforsket ferdig saken mot tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen. Nå skal statsadvokaten i Rogaland avgjøre tiltalespørsmålet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix.
TIL PÅTALE: Politiet i Sunnhordland og Haugaland har etterforsket ferdig saken mot tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen. Nå skal statsadvokaten i Rogaland avgjøre tiltalespørsmålet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsadvokaten i Rogaland har i dag fått oversendt den ferdig etterforskede voldtektssaken mot tidligere Venstre-leder Helge Solum Larsen.

Politijuristene har gitt en anbefaling overfor statsadvokaten om Solum Larsen bør tiltales for voldtekt.

Den innstillingen er unntatt offentlighet.

- Ut fra anmeldelsens alvorlige karakter pleier statsadvokaten å prioritere den påtalemessige siden, sier politiadvokat Elisabeth Rød til Dagbladet.

Samme forklaring Den daværende Venstre-nestlederen ble anmeldt for voldtekt av ei 17 år gammel Unge Venstre-jente under et partiarrangemenet på Ryfylke Fjordhotell i Suldal 5. februar i år.

- Både jenta og Solum Larsen er blitt avhørt flere ganger, og de har ikke endret forklaring.  Begge forklarer at det var seksuell kontakt. Solum Larsen sier det var frivillig, og jenta står på sin opprinnelige anmeldelse om voldtekt, sier politiadvokat Elisabeth Rød.

Politiet har avhørt nærmere 30 personer under etterforskningen. De fleste deltok på Ventre-treffet i Suldal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media