Voldtektssiktede gutter på Romerike nekter for voldtekt

Advokat vurderer motanmeldelse.

VURDERER MOTANMELDELSE: Advokat Sverre Næss sier hans klient vurderer motanmeldelse etter voldtektssiktelsen på Romerike. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
VURDERER MOTANMELDELSE: Advokat Sverre Næss sier hans klient vurderer motanmeldelse etter voldtektssiktelsen på Romerike. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fem mindreårige guttene som er siktet for massevoldtekt av ei jente på Romerike nekter straffskyld.

Advokat Gunhild Lærum, som er forsvarer for flere av de siktede guttene, sier hun bare så vidt har fått snakket med dem.

- De benekter forholdene. Ut over det kan jeg ikke si noe før jeg har fått lest sakspapirene, sier Lærum til Dagbladet.

De andre guttenes advokater bekrefter overfor lokalavisa Romerikes Blad at de siktede ikke kjenner seg igjen i siktelsen. Guttene er ifølge avisa mellom 15 og 17 år.

Motanmeldelse
Sverre Næss er advokaten til en 17-år gammel gutt fra Nedre Romerike. Han sier til Romerikes Blad at han på vegne av sin klient vurderer motanmeldelse.

— Etter det min klient forklarer har det foregått sex i flere omganger over lang tid. Det er ikke noe her som tyder på at det er snakk om en voldtekt, sier Næss.

— Jeg oppfatter at det har vært en fest i boligen. Men da politiet kom, hadde jenta og flere andre forlatt huset og gått til en annen fest. Min klient gikk og hentet henne. Og det var først da hun fikk øye på politiet og foreldrene sine, som også hadde kommet til boligen, at hun begynte å rope om voldtekt, sier Næss.

Stygg sak
Politiet på Romerike bekreftet etter å ha blitt konfrontert av Dagbladet at de etterforsker en grov gruppevoldtekt i en privat bolig, som skal ha skjedd 28. juni.

- Politiet ble tilkalt om kvelden 28. juni, og pågrep fem unge gutter. De er siktet for voldtekt av en ung jente, sier fungerende kriminalsjef i Romerike politidistrikt, Bjørn Arne Tronier, til Dagbladet.

Politiet legger nå store ressurser i å finne ut hva som har skjedd i saken.

- Saken er under betydelig etterforsking. Hvis jeg skal karakterisere den, vil jeg si at det er en stygg sak, sier Tronier.

Den fem ble løslatt etter avhør, grunnet liten fare for bevisforspillelse og deres unge alder.

NEKTER STRAFFSKYLD: Advokat Gunhild Lærum er forsvarer for flere av de voldtektssiktede guttene. De nekter straffskyld. Foto: Knut Falch / SCANPIX
NEKTER STRAFFSKYLD: Advokat Gunhild Lærum er forsvarer for flere av de voldtektssiktede guttene. De nekter straffskyld. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer