Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektssiktede slipper varetekt

To unge gutter fra Moss-distriktet som er siktet for å ha mishandlet og voldtatt en mann, skulle sonet ei uke i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var på fredag i forrige uke at en mann i 20-åra anmeldte tre bekjente for mishandling og voldtekt. Politiet pågrep og siktet to gutter på 16 og 20 år, og ei kvinne (20).

På mandag ble de to guttene framstilt for Moss tingrett, og varetektsfengslet i ei uke med brev- og besøkskontroll. Jenta er underlagt et fengslingsalternativ.

Etter ett døgn i arresten på politihuset i Moss er guttene imidlertid satt fri. Årsaken er manglende varetektsplasser, melder Moss Avis.

- Fortvilet situasjon

- Kriminalomsorgen for region Øst har ikke funnet ordinær fengselsplass. Også mulige fengselsplasser i andre regioner er undersøkt - uten løsning. Vi har derfor ingen annen mulighet enn å løslate guttene, sier politiadvokat Ragnhild Borgerud ved Østfold politidistrikt til avisa.

Ifølge Mossepolitiet kunne den ene gutten muligens fått plass på ei celle i Trondheim. Dette var imidlertid uaktuelt på grunn av kostnader, og fordi det ikke var garantert å få plass.

- Vi er i en fortvilet situasjon, men vi har ikke noe valg. Vi har fått sterke restriksjoner fra Riksadvokaten om at opphold på vanlig politiarrest ikke skal forekomme ut over 24 timer, sier visepolitimester Ottar Lien til Moss Avis.

Da etterforskerne i går fikk vite at det gikk mot løslatelse, ble det satt i gang nye avhør av siktede og vitner, for å minske faren for bevisforspillelse.

- Politiet har sikret beviser, og gjennomførte avhør før de to siktede ble dimittert i går ettermiddag. Men det er jo ingen gunstig situasjon, sier politiadvokat Ragnhild Borgerud til Dagbladet.no.

Voldtatt med flaske

Det angivelige overgrepet fant sted i en privatbolig på Rygge i Østfold torsdag i forrige uke.

Ifølge siktelsen skal mannen blant annet ha blitt slått, brent med en sigarett, bundet fast, og voldtatt med ei flaske.

Mannen hevder også at han ble utsatt for flere voldshandlinger i løpet av en toukesperiode i oktober.

- Det kan være snakk om flere tilfeller, sa lensmann John Kasper Hermansen til Dagbladet.no på mandag.

Ifølge Moss Avis nekter de to siktede mennene straffskyld.

- Det vil jeg ikke kommentere, sier politiadvokat Ragnhild Borgerud til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media