Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektssiktet 15-åring løslatt

Politiet har avhørt nøkkelvitne etter voldtekt utenfor Stortinget - men savner fortsatt offeret i saken.

BER OFFERET MELDE SEG: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier siktelsen mot 15-åringen er styrket. Foto: Torgeir Krokfjord/Dagbladet
BER OFFERET MELDE SEG: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier siktelsen mot 15-åringen er styrket. Foto: Torgeir Krokfjord/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den voldtektssiktede 15-åringens advokat Tove Rasch bekrefter løslatelsen overfor Dagbladet. Gutten ble løslatt ved 15-tida i ettermiddag.

- Han er løslatt, men jeg vet svært lite om saken. Jeg har bedt om å få tilgang til dokumentene i saken, og vet svært lite om ham nå.  

- Var du til stede under avhørene av ham?  

- Han ble avhørt uten advokat, men har verge, sier Rasch.

Nøkkelvitne 15-åringen ble løslatt i 15-tida, bekrefter politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.

- Vi har fått avhørt ham og et vitne som vi anså som det viktigste. Vi ønsker å avhøre fornærmede, men hun har ikke villet gjøre seg til kjenne. Da kan vi ikke lengre holde ham, og mener det ikke finnes bevisforspillelses- eller gjentakelsesfare. Han har ellers prikkfritt rulleblad, sier Kraby.

Han mener det er en viss unndragelsesfare siden 15-åringen er asylsøker.

Erkjenner kontakt Men har etter å ta alderen i betrakning besluttet at det ikke var grunn til å holde ham fengslet.

- Siktelsen står ved lag, og ble styrket etter hans forklaring. Han erkjenner kontakt, men ikke seksuell kontakt, sier Kraby.

- De kjente hverandre ikke fra før, og han har sagt at hun virket beruset og litt hjelpeløs. Hans versjon er at han ville passe på henne, forteller politiadvokaten.

Kraby håper flere vitner og fornærmede melder seg, slik at man får ytterligere opplysninger i saken.