Voldtektssiktet 16-åring fengslet i to uker

Skal ha voldtatt 17-åring under kioskran i Oslo.

 KIOSKRAN:  En 17-åring og en 16-åring er siktet for henholdsvis ran og voldtekt etter et kioskran i Bogstadveien i Oslo søndag. Den voldtektssiktede 16-åringen ble varetektsfengslet i to uker torsdag. Foto: Frank Evensen
KIOSKRAN: En 17-åring og en 16-åring er siktet for henholdsvis ran og voldtekt etter et kioskran i Bogstadveien i Oslo søndag. Den voldtektssiktede 16-åringen ble varetektsfengslet i to uker torsdag. Foto: Frank EvensenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 16 år gammel gutt er varetektsfengslet i to uker, siktet for å ha voldtatt en 17 år gammel jente under et kioskran i Bogstadveien i Oslo søndag.

Den andre sitkede ble varetektsfengslet i åtte dager. Politiet pågrep de to mistenkte i saken onsdag kveld.

Siktet for voldtekt 16-åringen er siktet for voldtekt, mens en 17-åring foreløpig bare er siktet for ran.

16-åringens forsvarer sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Ifølge VG var tenåringsjenta alene på jobb i kiosken da hun ble truet med kniv mot halsen.

«Frosset litt fast» Bistandsadvokat Helene Elness sier at 17-åringen er lettet over at gjerningsmannen tilsynelatende er tatt.

- Det som har skjedd er sjokkerende og surrealistisk for henne, sier Elness.

Hun sier at jenta er «frosset litt fast» etter det som skjedde. 

- Hun er en sterk, liten ungdom, som virker veldig innstilt på å takle hverdagen og komme seg tilbake på jobb igjen snart. Hun ønsker også å komme seg tilbake på skolen. Hun viser stor styrke, sier Elness.

- Hun hadde i ryggmargen at hun ville overleve hvis hun var medgjørlig, sier bistandsadvokaten.

De to unge mennene er dømt en gang hver tidligere i år. 17-åringen for innbrudd, 16-åringen for kjøp av seksuelle tjenester.

Den yngste av de to siktede er folkeregistrert som innvandret fra Tanzania. Den andre siktede kom til Norge fra Afghanistan da han var åtte år gammel. Begge er bosatt i Oslo-området og barnevernet var til stede på fengslingsmøtene, ifølge VG.

Securitas Norge skrev i går på Twitter at deres vektere hadde «observert de etterlyste "Narvesen-ranerne"», og at de ble pågrepet av politiet etter at de hadde varslet dem.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram