Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektssiktet 17-åring brøt besøksforbudet mot jente

17-åringen mener anklagene mot ham og kompisene er overdrevet.

NEKTER STRAFFSKYLD: 17-åringen (t.h.) er siktet for gruppevoldtekt av ei jente på Romerike 28. juni. Kompisen (t.v.) var også tilstede på festen, og støtter kameraten når han sier at alt som skjedde var frivillig. I dag møtte 17-åringen i Nedre Romerike tingrett. Foto: Thomas Rasmus Skaug
NEKTER STRAFFSKYLD: 17-åringen (t.h.) er siktet for gruppevoldtekt av ei jente på Romerike 28. juni. Kompisen (t.v.) var også tilstede på festen, og støtter kameraten når han sier at alt som skjedde var frivillig. I dag møtte 17-åringen i Nedre Romerike tingrett. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet.no): Dagbladet møtte 17-åringen i Nedre Romerike tingrett i dag.

Han måtte møte for å bli ilagt besøksforbud for jenta som ifølge politiet ble utsatt for en gruppevoldtekt av fem gutter mellom 15 og 17 år 28. juni år.

17-åringen er én av de fem. Han føler saken har kommet helt ut av dimensjoner i media.

- Flere hadde sex
- Det blir helt feil framstilt. Vi får veldig dårlig rykte, sier 17-åringen til Dagbladet.

Han forteller at flere gutter var samlet på en hjemme-alene-fest i jentas mors leilighet om kvelden 28. juni. De hadde også tidligere på dagen vært i leiligheten og hatt sex med jenta, ifølge 17-åringen.

- Om kvelden ble det også en del alkohol med i bildet, sier han.

17-åringen innrømmer at det var flere gutter som hadde samleie med jenta på et eget rom i 1. etasje i boligen, men han hevder at alt skjedde frivillig.

Da politiet kom til leiligheten, ble han og fire kompiser pågrepet og siktet for gruppevoldtekt.

FORSVARER: 17-åringens advokat, Sverre Næss, vurderer motanmeldelse av jenta. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
FORSVARER: 17-åringens advokat, Sverre Næss, vurderer motanmeldelse av jenta. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX . Vis mer

- Overdrevet
Han forteller at han også er blitt ilagt en bot på 8 000 kroner for å ha brutt besøksforbudet mot den fornæmede jenta i saken. Han ringte henne for å konfrontere henne med voldtektsanklagene.

- Jeg var så sur, så jeg ringte henne og snakka med venninna hennes, sier han.

Fungerende kriminalsjef i Romerike politidistrikt, Bjørn Arne Tronier, bekrefter overfor Dagbladet at en av de siktede har fått bot.

 - Han brøt besøksforbudet, og er derfor ilagt en bot på 8 000 kroner, sier Tronier til Dagbladet.

Nå får 17-åringen ikke lenger bo hjemme, og han bor derfor hos kompiser. I Lillestrøm, der han bor, går mange rykter om den alvorlige voldtektssiktelsen.

- Det er vanskelig for meg å være her i Lillestrøm nå. Hele saken har blitt veldig overdrevet, og voldtektsanklagene er urettferdige, hevder han.

Ifølge guttens advokat, Sverre Næss, vurderer de nå å gå til motanmeldelse mot jenta. Alle de fem guttene nekter straffskyld.

BRØT BESØKSFORBUDET:  Fungerende kriminalsjef i Romerike politidistrikt, Bjørn Arne Tronier, bekrefter at 17-åringen har fått en bot på 8 000 kroner. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix.
BRØT BESØKSFORBUDET: Fungerende kriminalsjef i Romerike politidistrikt, Bjørn Arne Tronier, bekrefter at 17-åringen har fått en bot på 8 000 kroner. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix. Vis mer

- Populære gutter
17-åringens kompis (18) var også tilstede på festen, men er ikke siktet i saken.

Han støtter nå kameratens versjon av saken.

- Politiet overdriver saken, og glemmer at også guttene er mennesker. Dette handlet om frivillig sex. De som er siktet er snille gutter som er populære blant jentene, de er ikke voldtektsmenn, sier 18-åringen.

Jentas bistandsadvokat, Runa Kosberg, vil ikke kommentere forklaringen fra den siktede 17-åringen.

- Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken i media eller drive en forhåndsprosedering, sier Kosberg til Dagbladet.

OVERDREVET: Guttene føler anklagene om gruppevoldtekt er urettferdige. Den siktede 17-åringen er her til venstre, kompisen til høyre. Foto: Thomas Rasmus Skaug
OVERDREVET: Guttene føler anklagene om gruppevoldtekt er urettferdige. Den siktede 17-åringen er her til venstre, kompisen til høyre. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling