NATTKLUBB:  En kvinne (21) anmeldte voldtekt ved utestedet Temptation i natt til lørdag. Foto: Jacques Hvistendal/Dagbladet
NATTKLUBB: En kvinne (21) anmeldte voldtekt ved utestedet Temptation i natt til lørdag. Foto: Jacques Hvistendal/DagbladetVis mer

Voldtektssiktet 18-åring blir løslatt

- Han burde ikke vært arrestert, sier advokat Øystein Storrvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 18 år gamle mannen som ble pågrepet og siktet for voldtekt ved utestedet Temptation i Oslo i helga, blir nå løslatt av politiet.

- Nå har vi jo avhørt de mest sentrale personene, slik at bevisforspillelsen er liten. Det er heller ikke grunnlag for å si at det er unndragelses- eller gjentakelsesfare her i stor nok grad for fengsling, sier Schløsser Møller.

To kamerater av den siktede ble også tatt inn til avhør, mistenkt for å ha medvirket til voldtekten.

- De to andre mistenkte har aldri vært pågrepet, så de skal også ut igjen etter avhør, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller til Dagbladet.

- Men saken er ikke ferdig etterforsket. Vi venter fortsatt på resultatene fra prøvene som ble tatt på voldtektsmottaket, og vil foreta nye avhør, understreker hun.

- Ikke en voldtektssak 18-åringens advokat, Øystein Storrvik, sier imidlertid at hans klient nå blir løslatt fordi han ikke har begått noen voldtekt.

- Dette er ikke en voldtektssak. Det er et stort problem at vanlig sex noen ganger blir anmeldt som voldtekt uten å være det. Han burde ikke ha vært arrestert. Dette har vært en veldig stor belastning for ham, sier Storrvik.

Advokaten vil nå ta en vurdering sammen med 18-åringen om de skal anmelde forholdet.

- Jeg ønsker å forfølge dette ved å anmelde en falsk anmeldelse, men dette er noe jeg må diskutere med min klient, sier Storrvik.

- Riktig å pågripe Schløsser Møller mener det er altfor tidlig å konkludere med noe som helst i saken.

- Det blir feil å gå inn på styrken i mistanken nå, den vil svinge i takt med etterforskningen. Tiden vil vise om dette ender med en henleggelse eller en tiltale, sier Schløsser Møller, og avviser politiet har gjort noe kritikkverdig ved å gå til pågripelse av 18-åringen.

- Ut fra de opplysningene som forelå da, mener jeg det var helt riktig å pågripe ham, sier Schløsser Møller.

Voldtekten skal ifølge kvinnens forklaring ha skjedd på utestedet Temptation i Pilestredet natt til lørdag. Den fornærmede kvinnen var sammen med to venninner på utestedet, og voldtekten skal iha skjedd mens de to andre var ute og luftet seg. Politiet ble koblet inn i saken etter at kvinnen oppsøkte voldtektsmottaket.

Overvåkningsvideoer I den andre voldtektssaken i Oslo i helga, som skal ha skjedd i Skippergata natt til søndag, står politiet så langt uten spor.

- Vi holder fortsatt på å gå gjennom overvåkningsvideoene. De viste seg å være mer krevende enn antatt på grunn av vinkling og kvalitet, og vil fortsette med dette arbeidet ut dagen, sier Schløsser Møller.

Det er så langt ingen mistenkte eller pågrepne i saken.

Den fornærmede kvinnen har forklart at det var en person som utførte selve voldtekten, mens to andre medvirket. De ble avbrutt da en mann og en dame kom gående mot dem på gata. Politiet er interesserte i å komme i kontakt med dette paret.

MULIG ÅSTED:  En kvinne skal ha blitt voldtatt i trappa til venstre i bildet. Foto: Jacques Hvistendal/Dagbladet
MULIG ÅSTED: En kvinne skal ha blitt voldtatt i trappa til venstre i bildet. Foto: Jacques Hvistendal/Dagbladet Vis mer