Voldtektssiktet (49) fengslet i fire uker

Oslo tingrett: - Han fulgte etter fornærmede til åstedet.

 19 NAVNGITTE TIPS:  49-åringen fra en by på Østlandet ble pågrepet i en park på Grünerløkka torsdag kveld etter at politiet hadde gått ut med et usladdet bilde fra et overvåkningskamera ved åstedet mellom klokka 06.25 og 06.45 torsdag morgen. Foto: Overvåkningskamera/Politiet.
19 NAVNGITTE TIPS: 49-åringen fra en by på Østlandet ble pågrepet i en park på Grünerløkka torsdag kveld etter at politiet hadde gått ut med et usladdet bilde fra et overvåkningskamera ved åstedet mellom klokka 06.25 og 06.45 torsdag morgen. Foto: Overvåkningskamera/Politiet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 49 år gamle mannen som er siktet for overfallsvoldtekt ved Kirkeristen i Oslo sentrum torsdag morgen, ble i Oslo tingrett i dag varetektsfengslet i fire uker fram til 29. august.

- Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, nemlig for overtredelse av straffeloven § 192 første ledd bokstav a, skriver retten.

Fulgte etter kvinnen - Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på overvåkningsbilder hvor det framgår at siktede følger etter fornærmede inn til åstedet, for deretter å forlate åstedet.

Kvinnen var på vei til jobb, får Dagbladet bekreftet.

- Hva gjelder identifiseringen av siktede viser retten til at politiet fikk inn 19 tips som navnga siktede, etter at politiet hadde offentliggjort overvåkningsbildene, heter det i rettens kjennelse.

Mannens forsvarer, advokat Per Sjong Larsen, sier til Dagbladet at det ikke er avgjort om mannen vil anke varetektsfengslingen.

- Han erkjenner ikke straffeskyld, og har ikke samtykket til varetektsfengsling. Vi har gjort en avtale om at jeg skal besøke ham imorgen. Vi skal gå gjennom fengslingskjennelsen og så får vi se hvordan vi gjør det. Jeg tipper at vi bestemmer oss for om vi skal anke i morgen, sier Larsen til Dagbladet.

Ny anmeldelse Mannen er to ganger tidligere dømt for voldtekter i to dommer fra 1988 og 1992 med tre og 4,5 års fengsel med tillegg av fem års sikring i begge sakene.

Mannen, som bor i en annen by på Østlandet, har også en rekke mindre dommer for andre forhold.

Etter at bildet ble publisert, har en annen kvinne tatt kontakt med politiet. Hun har fortalt at hun ble voldtatt av samme mann for to-tre år. Forholdet ble ikke anmeldt da, men hun vurderer å anmelde nå.