Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektssiktet afghaner nekter innblanding

Meldte seg etter å ha vært etterlyst for to overfallsvoldtekter i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterlyste denne uka mannen med navn og bilde etter observasjoner fra overvåkingskameraer. Han meldte seg for politiet fredag.

- Han innrømmer at han er mannen på bildene vi har gått ut med, og han erkjenner å ha vært på de stedene hvor voldtektene har skjedd, men han nekter for å ha begått overfallsvoldtektene, sier politiadvokat Kristin Rusdal i Oslo politidistrikt til NRK.

De to voldtektene han er siktet for, skjedde med kort tids mellomrom. Den ene på Alexander Kiellands plass tirsdag kveld, og den andre ved regjeringskvartalet natt til søndag. Han ble observert på videoopptak fra begge stedene.

En samtale mannen skal ha hatt med noen vektere kort tid etter det andre overgrepet, bidrar til at politiet føler seg trygge på at de har arrestert rett mann.

Politiet vil mandag be om fire ukers varetektsfengsling for 20-åringen, som den siste tida har oppholdt seg ulovlig i Norge etter asylavslag. Politiet sjekker også hans DNA opp mot uløste saker.

(NTB)