Voldtektssiktet drosjesjåfør får kjøre

En drosjesjåfør fra Oslo som er siktet for voldtekt av en kvinnelig passasjer, fikk fortsette å kjøre drosje. Det har forhørsretten bestemt, skriver Dagsavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet beslagla mannens førerkort i oktober, men påkjærte saken til forhørsretten. Forhørsretten ga ham førerkortet tilbake. Retten skriver i sin begrunnelse at det er skjellig grunn til å mistenke mannen, men at det er usikkert om de foreliggende bevis er sterke nok til at de vil føre til domfellelse.

Drosjesjåførens forsvarer, advokat Jan Birkeland, har tidligere påpekt at det er for hardt å ta levebrødet fra en mann som ikke er bevist skyldig.

- Forhørsrettens avgjørelse viser at systemet fungerer, sier han til Dagsavisen.

Oslo politidistrikt kommer ikke til å anke kjennelsen fra forhørsretten. Statsadvokaten vurdere nå om drosjesjåføren skal tiltales. En avgjørelse i saken vil bli tatt i løpet av kort tid.

Drosjenæringen reagerer med vantro og profesjonell bekymring.

- Dette er helt på trynet. Det er tvingende nødvendig at publikum har tillit til oss og kan stole fullt og helt på at de ikke blir antastet og sjikanert, sier lederen for drosjegruppa i Oslo transportarbeiderforening, Nils Klægstad, til Dagsavisen.

(NTB/Dagbladet.no)