SIKTET: En mann i 40-åra er siktet for en rekke voldtekter mot 13 kvinner. Foto: Dagbladet
SIKTET: En mann i 40-åra er siktet for en rekke voldtekter mot 13 kvinner. Foto: DagbladetVis mer

Voldtektssiktet kulturprofil politianmelder åtte kvinner

En mann i 40-årene som er siktet for en rekke voldtekter mot 13 kvinner, har politianmeldt åtte av kvinnene for falsk eller uriktig forklaring, melder VG.

Mannen, som Dagbladet tidligere har omtalt, er en utelivsprofil og kulturpersonlighet i 40-åra. Politiet etterforsker til sammen 14 anmeldte forhold fra 2005 til 2014. Alle anmeldelsene gjelder hendelser i forbindelse med nachspiel og fest.

- Han har inngitt en begrunnet anmeldelse mot åtte av de fornærmede. Vi vil gjennomgå anmeldelsen i forbindelse med at vi vurderer anklagene mot ham, sier politiadvokat Jens Johannes Andenæs til VG.

- Overordnet sett dreier anmeldelsen seg om at han mener de åtte kvinnene har forklart seg uriktig. At anmeldelsen gjelder åtte av de tretten kvinnene, innebærer ikke at han vedkjenner seg resten av forholdene, sier Andenæs.

Advokat Anne Kristine Bohinen representerer flere av de fornærmede. Hun mener anmeldelsen kan være taktikk fra mannens side.

Den siktede mannens forsvarer, Elisabeth Myhre, har tidligere opplyst at mannen nekter straffskyld. Men har ikke uttalt seg om de ferske anmeldelsene.

Da saken ble kjent, gikk bistandsadvokat for flere av de fornærmede kvinnene, Anne Kristine Bohinen, ut med følgende oppfordring:

- Hvis det er flere der ute som sliter bør de melde seg til politiet, sa Bohinen til Dagbladet.

Forsvarer Myhre reagerte:

- Jeg må tillate meg å si at jeg finner en slik generell oppfordring som spesiell og frykter at bistandsadvokaten her bidrar til at uriktige anklager framsettes, sa advokat Elisabeth Myhre i Advokatfirmaet Staff.

- Det er et reelt problem at uriktige anmeldelser framsettes, og det er vanskelig å avdekke dette. Man står i en pågående etterforskning, og det er avgjørende at den konkrete etterforskningen gjennomføres etter straffeprosesslovens rammer, sa hun.