Voldtektssiktet kulturprofil politianmelder åtte kvinner

En mann i 40-årene som er siktet for en rekke voldtekter mot 13 kvinner, har politianmeldt åtte av kvinnene for falsk eller uriktig forklaring, melder VG.

SIKTET: En mann i 40-åra er siktet for en rekke voldtekter mot 13 kvinner. Foto: Dagbladet
SIKTET: En mann i 40-åra er siktet for en rekke voldtekter mot 13 kvinner. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen, som Dagbladet tidligere har omtalt, er en utelivsprofil og kulturpersonlighet i 40-åra. Politiet etterforsker til sammen 14 anmeldte forhold fra 2005 til 2014. Alle anmeldelsene gjelder hendelser i forbindelse med nachspiel og fest.

- Han har inngitt en begrunnet anmeldelse mot åtte av de fornærmede. Vi vil gjennomgå anmeldelsen i forbindelse med at vi vurderer anklagene mot ham, sier politiadvokat Jens Johannes Andenæs til VG.

- Overordnet sett dreier anmeldelsen seg om at han mener de åtte kvinnene har forklart seg uriktig. At anmeldelsen gjelder åtte av de tretten kvinnene, innebærer ikke at han vedkjenner seg resten av forholdene, sier Andenæs.

Advokat Anne Kristine Bohinen representerer flere av de fornærmede. Hun mener anmeldelsen kan være taktikk fra mannens side.

Den siktede mannens forsvarer, Elisabeth Myhre, har tidligere opplyst at mannen nekter straffskyld. Men har ikke uttalt seg om de ferske anmeldelsene.

Da saken ble kjent, gikk bistandsadvokat for flere av de fornærmede kvinnene, Anne Kristine Bohinen, ut med følgende oppfordring:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer