Voldtektssiktet norgesmester mishandlet kona i årevis

Mannen i 40-åra tidligere dømt for grov vold.

VOLDTEKTER: De angivelige overgrepene skal ha skjedd i en leilighet i denne bygården i Oslo: Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VOLDTEKTER: De angivelige overgrepene skal ha skjedd i en leilighet i denne bygården i Oslo: Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norgesmesteren som er siktet for å ha voldtatt sin kone og en politikvinne i forbindelse med sexorgier i leiligheten hans, er tidligere dømt for grov vold og promillekjøring.

Fengslet siden i fjor Etterforskningen av voldtektssaken har pågått siden august i fjor, og mannen har sittet varetektsfengslet i hele denne perioden.

I 2010 ble mannen dømt for overtredelse av straffelovens paragraf § 219, som omhandler vold mot egne pårørende.

Mannen har utsatt sin tidligere kone for grov vold, mishandling og gjentatte krenkelser. Han ble dømt til fengsel i ett år og to måneder for disse forholdene.

Norgesmesteren skal, ifølge den tidligere dommen, ha dyttet den tidligere kona så kraftig at hun falt mens hun holdt deres spedbarn i armene, og barnevernet skal ha mottatt flere bekymringsmeldinger.

Mannen har i retten bekreftet å ha brukt ufine begreper og å ha «dasket» den tidligere kona med flat hånd mot bakhodet hennes ved mange anledninger.

Han ble også dømt til å betale erstatning til fornærmede og oppreisning for å ha ødelagt flere av kvinnens eiendeler.

«Trusselregime» I straffeutmålingen legger retten vekt på de grove voldshandlingene og den psykologiske påkjenningen overfor den fornærmede kvinnen.
«Den frykten for vold - følelsen av å leve i et trusselregime - som blir skapt, kan oppleves som langt verre enn de enkelte voldshandlingene», skriver dommerne.

Voldsepisodene oppstod ofte etter inntak av alkohol, framkommer det av domspapirene. Mannen er også dømt for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand, noe han har erkjent.

Mannen ble fratatt førerkortet og måtte betale en bot for overtredelse av veitrafikkloven.

Siktet for voldtekt Norgesmesteren er nå siktet for voldtekt av sin nåværende kone og en tidligere politikvinne, men nekter straffskyld.

- Han nekter for å ha voldtatt noen, sier forsvarer Øystein Storrvik.

Varetektsfengslet Rettssaken er ventet å starte i november, og siktede må sannsynligvis sitte i varetekt fram til da, ifølge hans forsvarer Øystein Storrvik.

Forsvareren vil ikke kommentere siktelsen og viser til at mannens versjon vil framkomme i november.

- Dette er en så omfattende sak at jeg ikke kan gå inn i enkeltdetaljer, sier Storrvik.