Voldtektssiktet på rømmen

Den 33-årige kurderen rømte i går fra Nordland psykiatriske sykehus. Han var varetektsfengslet siktet for å ha voldtatt en 15 år gammel jente på Rognan i Saltdal 6. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurderen ble fredag etterlyst av Salten politidistrikt. Mannen forsvant fra Nordland psykiatriske sykehus i Bodø torsdag ved 13-tiden. Politiet vet ikke hvordan mannen klarte å rømme.

- Vi konsentrerer oss nå om å få tak i ham. Vi vet foreløpig lite om hvordan han klarte å rømme. Han var varetektsfengslet og skal ikke ha muligheten til å bevege seg fritt. Noe må åpenbart ha gått galt, sier politiadjutant Morten Hojem Ervik i Salten politidistrikt til NTB.

33-åringen var asylsøker og bodde i Rognan mottak da han ble siktet for voldtekten. Ervik ber nå publikum om hjelp til å finne mannen.

- Vi har foreløpig ingen spor i saken og er avhengig av tips fra publikum. Vi har varslet alle tollsteder og grenseoverganger og har etterlyst ham internt i politiet. I tillegg har vi varslet våre kolleger i utlandet, forteller Ervik.

33-åringen hadde på seg en svart skinnjakke, mørk bukse og svarte, blanke sko med høy såle da han forsvant. Han snakker ikke norsk og kun svært dårlig engelsk. Han er om lag 180 centimeter høy og er helt kortklippet.

Ifølge politiet skal ikke 33-åringen hatt penger på seg da han ble borte. Politiet har imidlertid ingen holdepunkter for å tro at har fått hjelp av andre i forbindelse med rømningen.

(NTB)

ÅSTEDET: Inni dette skuret ved hotellet på Rognan skal voldtekten av den 15 år gamle jenta ha skjedd før venninnegjengen fortsatte med seksuelt misbruk og trakassering av henne.