- UBEHAGELIG: Einar Grape er Bistandsadvokat for den mindreårige jenta som angivelig skal ha mottatt bilder med seksuelt innhold fra politimannen i i 30-åra. Grape forteller at jenta er opprørt over situasjonen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- UBEHAGELIG: Einar Grape er Bistandsadvokat for den mindreårige jenta som angivelig skal ha mottatt bilder med seksuelt innhold fra politimannen i i 30-åra. Grape forteller at jenta er opprørt over situasjonen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Voldtektssiktet politimann skal ha sendt sex-bilder til mindreårig. - Hun opplevde det nærmest som stalking

Politbetjenten nekter straffskyld på alle punkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politibetjent fra Nordre Buskerud er siktet for voldtekt. Mannen i 30-åra ble i ettermiddag varetektsfengslet i ei uke med brev- og besøkskontroll etter en fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 192, som lyder: «Den som har seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen», og at overgrepet har skjedd ved grov uaktsomhet.

Mannen er også siktet for å ha sendt bilder med seksuelt innhold til ei mindreårig jente. Etterforskningsleder i Spesialenheten for politisaker i Øst-Norge, Marit Oliver Storeng, sa til Dagbladet tidligere i dag at opplysningene som danner grunnlag for voldtektssiktelsen kom fram i avhør under etterforskning av sexbilde-saken.

- Han skal ha sendt bilder til henne høsten 2014. Da var jenta 15 år, sier jentas bistandsadvokat Einar Grape til Dagbladet.

- Følte seg «stalket» Ifølge bistandsadvokaten er jenta fortvilet over hva som har skjedd.

- Hun er fortvilet og synes ikke dette er noe ålreit. Hun er ei ung jente, og er svært opprørt over at dette kan skje med en politimann som hun skal ha tillit til, sier Grape.

Han forteller at jenta synes hele situasjonen er ubehagelig, og at det var vanskelig å anmelde saken.

- Hun føler det som han har dukket opp på steder hvor hun har vært, nærmest som stalking. Kontakten, som hun synes var ubehagelig, skal ha pågått fra høsten 2014 og fram til anmeldelsen kom, sier han.

Den siktedes forsvarer Jens-Ove Hagen ønsker ikke å kommentere påstandene fra bistandsadvokaten.

- Jeg gjentar at min klient ikke erkjenner straffskyld. Han finner det ikke riktig å bidra i en offentlig polemikk i denne saken om dette alvrolige temaet, sier Hagen til Dagbladet fredag kveld.

Politimannen nekter straffskyld for alle punktene i siktelsen.

ETTERFORSKER: Spesialenheten for politisaker har ransaket mannens bolig og arbeidsplass. De etterforsker mistanker om forbrytelser begått av den siktede både i og utenfor tjeneste.

Foto: Trym Mogen
ETTERFORSKER: Spesialenheten for politisaker har ransaket mannens bolig og arbeidsplass. De etterforsker mistanker om forbrytelser begått av den siktede både i og utenfor tjeneste. Foto: Trym Mogen Vis mer

- Min klient har det tungt nå, men han er like sterk i sitt standpunkt om at han ikke er skyldig, sier Hagen.

Elektroniske spor Spesialenheten har ransaket både hjemme hos mannen, og på arbeidsplassen. Forsvarer Jens-Ove Hagen har fortalt at den siktede har gitt etterforskerne full tilgang til datamaskin og mobiltelefon. Ifølge Storeng i Spesialenheten er det fortsatt en del vitner som skal avhøres.

- Min klient mener han har samarbeidet med Spesialenheten så godt han kan. Han har gitt fra seg passord til telefoner og andre elektroniske apparater. Han har gitt alt han kan av opplysninger, samt to lange og omstendelige forklaringer, sier Hagen til Dagbladet.

Ifølge bistandsadvokat Grape har også politiet telefonen til jenta som skal ha mottatt bilder på sin telefon.
 
Spesialenheten ba om to uker i varetekt for polititjenestemannen, på grunn av fare for bevisforspillelse. Spesialenheten har avhørt siktede flere ganger de siste dagene.

- Forklart seg ufullstendig - Vi har grunn til å tro at han har forklart seg ufullstendig og uriktig på enkelte punkter, sier Marit Oliver Storeng.

Storeng opplyste at den fornærmede i voldtektssiktelsen ikke er mindreårig, men sier at punktene i siktelsen skal ha skjedd på og utenfor jobb.

- Det er én fornærmet knyttet til voldtektssiktelsen. Siktelsen bygger på at han har blitt kjent med vedkommende, ikke i kraft av sin stilling som politi, men fordi han er politi og fordi han er synlig i samfunnet som politi, sier Storeng til Dagbladet.

- Politimannen ble pågrepet onsdag. Han har arbeidet i politidistriktet i underkant av ti år, opplyser politiinspektør Petter Solberg i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Forbrytelsene skal ha skjedd flere ganger, både på politimannens arbeidsplass og andre steder. Etterforskningen mot mannen startet med at en kvinne kom til et av tjenestestedene mannen jobber ved og anmeldte ham. Voldtekten mannen er siktet for, skal ifølge Spesialenheten ha skjedd med en voksen kvinne.

FORSVARER: Mannens forsvarer Jens-Ove Hagen sier den siktede har gjort alt han kan for å samarbeide med Spesialenheten under etterforskningen. Politimannen nekter straffskyld på alle punkter.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORSVARER: Mannens forsvarer Jens-Ove Hagen sier den siktede har gjort alt han kan for å samarbeide med Spesialenheten under etterforskningen. Politimannen nekter straffskyld på alle punkter. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer