Voldtektssiktet sjekkes mot trippelvoldtekt

Sto på politiliste i trippelvoldtektssaken fra februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En voldtektssiktet 30-åring fra Somalia sjekkes nå opp mot trippelvoldtektsforsøkene på Grünerløkka natt til 25. februar i år.

30-åringen er siktet og varetektsfengslet for en brutal overfallsvoldtekt natt til 4. mai år. En 48 år gammel kvinne ble overfalt bakfra, presset inn i et hjørne mellom et murbygg og et gjerde. Der ble hun sparket og slått før hun ble voldtatt. Etter voldtekten ble hun banket opp på nytt.

Kvinnen har gjennom sin bistandsadvokat sagt at hun trodde hun skulle bli drept.

Mannen ble pågrepet av politiet en uke etter hendelsen, og det var blant annet de hvite høretelefonene hans som felte ham.

Nå undersøker politiet om mannen kan stå bak de tre voldtektsforsøkene på Grünerløkka i Oslo i februar.

Sto på politliste i vinter

- Vi har hatt navnet hans på en liste over navngitte tips i forbindelse med de tre forsøkene, sier politiadvokat Trude Sparre til Dagbladet.no

Hvorfor pågrep dere ikke ham før da?

- Siden vi hadde DNA-profilen hans, så prioriterte vi ikke ham på det tidspunktet. Det var cirka 40 personer på den lista, og vi valgte å prioritere de vi ikke hadde DNA på i første omgang, svarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer