Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektstiltale ødela bygdeidyll

NAMSOS (Dagbladet): Idyllen i den fredelige bygda i Namdal ble ødelagt en julikveld i fjor, da alle småbarnsforeldres mareritt plutselig ble virkelighet: En fremmed mann lokker med seg ei jente inn i skogen. Der skal han ha voldtatt henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble pågrepet i timene like etter ugjerningen, sitter denne uka på tiltalebenken i Namdal herredsrett.

- Jeg erkjenner straffskyld for seksuell utnyttelse, men ikke for voldtekt, forklarer den 35 år gamle skilte tobarnsfaren i retten.

Tragedien som rystet bygdesamfunnet, skal ha skjedd slik:

Den ni år gamle jenta er på besøk hos bestemoren. Ute på veien møter hun den fremmede mannen.

Mannen virker snill. Han spør jenta om hun kan vise ham veien til et sted der han kan slå opp teltet. Jenta vil gjerne hjelpe, og de legger av gårde sammen.

Inne i et skogholt kaster mannen seg over jenta, holder for munnen hennes, trekker av henne klærne og voldtar henne. De hører onkelen hennes rope, og da kommer hun seg unna, forklarer jenta i et dommeravhør. De medisinske undersøkelsene støtter jentas forklaring.

Hatstemning

Folk i den vesle bygda i Namdal i Nord-Trøndelag reagerte med sjokk. Ifølge lensmannen rådde det en hatstemning i dagene som fulgte.

I dag er foreldre fortsatt skeptiske til at ungene leker ute alene. Mistenksomheten mot fremmedfolk er stor.

- De første dagene var veldig vanskelige. Likevel er det gått bedre enn vi torde håpe, forteller lensmannen på stedet til Dagbladet - åtte måneder etter den opprivende hendelsen.

- Ikke voldtekt

Tiltalte har nektet å forklare seg for politiet. I går nektet han å forklare seg i retten, før dørene ble lukket, også for pressen.

35-åringen, som er bosatt i Kristiansand, hadde sonet en dom for bl.a. dyremishandling, da han haiket til Namdal 17. juli i fjor. Både i Sverige og i Norge er mannen straffedømt en rekke ganger.