Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektstiltalt 16-åring: - Jeg visste at hun ikke ville det. Jeg tenkte at jeg måtte virke skummel

- Etterpå så jeg på henne, og fjeset hennes, og så at hun var skikkelig lei seg. Da skjønte jeg at jeg hadde gjort noe galt.

RANET: Politiets kriminalteknikere undersøkte Narvesen-kiosken i Bogstadveien etter ranet og voldtekten. Foto: Frank Evensen
RANET: Politiets kriminalteknikere undersøkte Narvesen-kiosken i Bogstadveien etter ranet og voldtekten. Foto: Frank Evensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 16-åringen som er tiltalt for å ha voldtatt en 17 år gammel jente i forbindelse med et ran av Narvesen-kiosken i Bogstadveien og en 15 år gammel jente på et rom på Anker hotell 29. november og 2. desember i fjor forklarer seg i dag i Oslo tingrett.

Den tiltalte gutten sier han og kameraten endte på Narvesen-kiosken i Bogstadveien etter at de hadde sett på flere kiosker og vurdert hvilke det ville være enklest å rane. Han sier de kranglet litt om hvem som skulle utføre ranet, før de ble enige om at 18-åringen skulle gjøre det. 

- Da han hadde tatt pengene, løp han ut. Jeg ble igjen, sier han i retten.

Visste at hun ikke ville Den 17 år gamle jenta var alene på jobb da de unge ranerne slo til i 20-tida søndag 29. november. 16-åringen sier han ble igjen i kiosken fordi «han ville ha henne».

- Jeg visste at hun ikke ville det. Jeg tenkte at jeg måtte virke skummel. 

- Du visste at hun ikke ville. Likevel gjorde du det. Hvorfor det? spør statsadvokat Jens Olav Sæther i retten.

- Siden det allerede hadde skjedd et ran tenkte jeg: Hvorfor skal jeg ikke gjøre en ting jeg også? 

Han sier jenta spurte om han skulle drepe henne.

- Jeg så på henne, og sa: «Bli med meg» og at vi skulle snakke litt. Vi gikk på bakrommet. Hun spurte om jeg skulle drepe henne. Da sa jeg nei. Hun spurte hva jeg ville. 

Spurte om hun ville dø Jenta har forklart at tiltalte spurte om hun «ville dø i dag». 16-åringen innrømmer i retten at han gjorde det.

- Jeg gjorde det for å være skummel. At jeg mente det.

Den kioskansatte jenta har forklart at 16-åringen truet henne med en kniv, og rettet den mot halsen hennes. I retten i dag sier han at kniven hele tiden lå i jakkelomma hans, men gir også uttrykk for at jenta trolig var redd fordi han hadde kniv.

- Jeg ba henne ta av seg buksa. Jeg spurte henne om hun syntes var kjekk. Hun turte ikke å svare, sier han.

- Skjønte at jeg hadde gjort noe galt 17-åringen har forklart at tiltalte voldtok henne ved toalettet på bakrommet. I retten sier han at han først etterpå skjønte at han hadde gjort noe galt.

- Etterpå så jeg på henne, og fjeset hennes, og så at hun var skikkelig lei seg. Da skjønte jeg at jeg hadde gjort noe galt. Men det var for seint å gjøre noe med det der og da. Jeg gikk på knærne mine og ba om unnskyldning for det jeg hadde gjort med henne, og sa at det ikke var meningen. Og jeg sa: «Møt meg kl. 11», sier han i retten.

16-åringen nekter for å ha voldtatt den 15 år gamle jenta på hotellrommet natt til 2. desember. Både han og den medsiktede 18-åringen hevder de hadde frivillig sex med jenta, noe hun bestrider. I retten i dag sier 16-åringen at jenta sa «nei, nei, nei», men at de senere tolket henne annerledes.

De tiltalte har i avhør også hevdet at hun «sa nei på en flørtende måte». Jenta har avvist dette i avhør.

- Nei. Et nei er et nei. Det var ikke noe flørtende, sa hun.

Den tiltalte 16-åringen er folkeregistret som innvandret fra Tanzania. Den medtiltalte 18-åringen er fra Afghanistan og kom til Norge som åtteåring.  16-åringen har sittet i varetekt fram til rettssaken, mens 18-åringen er plassert på en institusjon.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart