Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektstiltalt fikk legeattest på sin sjarm

«Uforståelig for meg at han skulle behøve å tvinge seg til seksuell omgang», skriver legen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 51 år gammel mann er tiltalt for fire voldtekter, som skal ha funnet sted i løpet av åtte måneder. Før rettssaken starter i Kristiansand tingrett har mannen fått en attest fra sin fastlege, skriver VG i dag.

«Jeg har ikke registrert at han har et desavuerende eller nedlatende kvinnesyn. Han er sjarmerende og har neppe vansker med å etablere kontakt med kvinner. Det er uforståelig for meg at han skulle behøve å tiltvinge seg seksuell omgang. Snarere tvert imot» skriver fastlegen i attesten.

Kristiansand-legen står for innholdet i attesten, som han skrev på oppdrag fra 51-åringens forsvarer.

- Jeg har ikke endret syn på det jeg skrev i uttalelsen, men jeg burde ikke valgt en slik stil. Det ble for flåsete, sier legen til VG.

51-åringen nekter straffskyld, men innrømmer å ha hatt frivillig sex med kvinnene. Påtalemyndigheten mener mannen bevisst har oppsøkt ressurssvake kvinner for å forgripe seg på dem. Ifølge tiltalen skal han ha tvunget tre av dem til å ta amfetamin før han voldtok dem.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om åtte års forvaring.

- All sex har vært frivillig. Jeg har hatt et rusproblem og noen av kvinnene har jeg delt amfetamin med, men aldri tvunget dem til noe som helst, har 51-åringen forklart til politiet.