New Jersey, USA:

Voldtektstiltalt tenåring:
- Burde skånes fordi han kommer fra et «godt hjem»

- Dette var ikke en barnslig misforståelse av situasjonen. Oppførselen var kalkulert og brutal, skrev aktoren.

LYSENDE FRAMTID: En dommer i New Jersey avslo at en voldtektsiktet 16-åring skal dømmes som voksen fordi framtidsutsiktene hans er så gode. Foto: Scanpix / Shutterstock
LYSENDE FRAMTID: En dommer i New Jersey avslo at en voldtektsiktet 16-åring skal dømmes som voksen fordi framtidsutsiktene hans er så gode. Foto: Scanpix / Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En 16 år gammel jente var tydelig beruset - hun snøvla da hun snakket og sjangla bortover. Samme kveld ble hun voldtatt av en 16 år gammel gutt i en mørk kjeller, under en pyjamasfest i New Jersey i 2017. Det kunne aktor fortelle under rettssaken, ifølge The New York Times.

Gutten filmet selv hendelsen, og sendte etterpå videoen rundt til kompiser med teksten «Når første gangen du har sex var en voldtekt». Da denne tekstmeldingen ble lest opp brøt dommeren inn og sa at det ikke var voldtekt.

- Det er et skille mellom voldtekt og seksuelt overgrep. Den tradisjonelle voldtekten innebærer et angrep med våpen. Offeret blir trua og slått av en fremmed eller fremmede, uttalte han i retten.

Han sa videre at den unge mannen kommer fra et godt hjem, gikk på en utmerket skole, hadde fantastiske karakterer og er en Eagle Scout. Den høyeste graden du kan nå som speider i USA. Dommeren mente også at aktor burde ha forklart til jenta og familien hennes at en anmeldelse ville ødelegge guttens liv.

Dommer får refs

På bakgrunn av dette avslo dommeren begjæringen om at 16-åringen skulle tiltales som voksen, i 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer