STØTTE: Indiske aktivister deltar i en protest mot den brutale gruppevoldtekten av en 23 år gammel student i India. Foto: EPA / ANINDITO MUKHERJEE
STØTTE: Indiske aktivister deltar i en protest mot den brutale gruppevoldtekten av en 23 år gammel student i India. Foto: EPA / ANINDITO MUKHERJEEVis mer

Voldtektstiltalte i India erklærte seg ikke skyldig

Står tiltalt for gjengvoldtekt og drap på en 23 år gammel student i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 13 tiltalepunkter - inkludert drap, voldtekt og bortføring - ble lørdag presentert for de tiltalte i en rettssal i New Delhi i India.

- Etter at tiltalepunktene var blitt lest opp av dommeren, erklærte de fem seg ikke skyldig, sier advokat A.P. Singh, som forsvarer to av mennene.

Ifølge advokaten blir rettssaken formelt innledet tirsdag.

De fem risikerer dødsstraff om de blir funnet skyldig i tiltalen. En sjette tiltalt, som er 17 år og mindreårig, stilles for retten i en ungdomsdomstol.

Den 23 år gamle kvinnen ble voldtatt gjentatte ganger på en privateid buss i New Delhi 16. desember i fjor og slått med en jernstang før hun ble kastet av bussen i fart.

Hun døde på et sykehus i Singapore to uker senere. Saken har utløst landsomfattende protester i India og satt spørsmålet om voldtekt høyt på den politiske dagsordenen.

NTB