Voldtok 17-årig gutt i timesvis

De tre eldre guttene mishandlet og misbrukte den bakbundede 17-åringen i mange timer. På mandag må de møte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag starter rettssaken i Oslo tingrett. Tre menn i alderen 18 til 22 år står tiltalt for å ha utført ekstremt krenkende seksuelle handlinger overfor en gutt. Gjerningsmennene risikerer 21 års fengsel.

Offeret var bare 17 år da de tre sperret ham inne i leilighet på Romsås i Oslo den 3. desember 2001. Fra tidlig på kvelden til langt ut på natten ble gutten utsatt for gjentatte overgrep.

Under stadige trusler fikk han gjenstander ført inn i kroppen, han ble bundet og sperret inne i et skap. Gutten ble også slått og sparket flere ganger.

Bakgrunnen for overgrepene er ikke tydelige. Det skal ha vært spørsmål om penger, men beløpet ser ikke ut til å ha noen sammenheng med den massive volden som 17-åringen ble utsatt for.

Statsadvokat Marit Bakkevig er aktor i straffesaken mot de tre mennene. Hun vil ikke kommentere tiltalen i detaljer, men bekrefter at man her står overfor en svært spesiell og grov sak.

- Dette er ren ondskap. Jeg har foreløpig bare sett papirer, og vi leser jo mye rart. Det hender det velter seg i magen av og til, men dette synes jeg var rimelig motbydelig lesning, sier Bakkevig.

Hun har ikke avgjort hva slags straff hun vil be dommeren om for de tiltalte, men sier hun vil be om en streng reaksjon på det som skal ha skjedd.

Bistandsadvokat Rolf Cappelen sier at hans klient vil kreve inntil 400.000 kroner i oppreisning etter mishandlingen.

(NTB)