Voldtok aidssyk

- Jeg er aidssyk, hylte den fortvilte kvinnen - i et siste desperat forsøk på å unngå å bli sexmisbrukt på det groveste. Men den 29 år gamle overfallsmannen fullbyrdet voldtekten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo byrett er 29-åringen, som er tyrkisk statsborger, dømt til ubetinget fengsel i to år, og han må betale den hivsmittede kvinnen 70000 kroner i oppreisning.

I formildende retning har imidlertid byretten lagt vekt på den påkjenningen voldtektsmannen måtte gjennom i de ukene han gikk og ventet på sin egen hivtest etter overgrepet. Hivtesten var negativ.

Kvinnen, som legene antar bare har kort tid igjen å leve, har fått en psykisk knekk i en svært vanskelig livssituasjon som følge av voldtekten, ifølge dommerne.

Også kreftsyk

Kvinnen er også kreftsyk, og klarer ikke lenger å ta hånd om sitt barn på en tilfredsstillende måte.

Tyrkeren har tidligere vært tiltalt for voldtekt mot en eks-kjæreste, men han ble frifunnet utfra bevisvurderingen, etter det Dagbladet får opplyst.

Kriminalpolitiet betegner voldtekten mot den hivsmittede kvinnen som særdeles voldsom og gruoppvekkende.

Klubb

De to møttes på en internasjonal klubb før jul i 1997. Voldtekten skjedde samme natt i lokaler som 29-åringen disponerte like ved. Kvinnen hadde blitt med tyrkeren dit for å spise en kebab.

Kvinnen klarte først å rive seg løs, men 29-åringen innhentet henne, og kastet kvinnen ned på en sofa. Han dro brutalt av henne klærne nedentil, før han fullbyrdet voldtekten.