Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtok eldre kvinner om natta - passet kone og barn om dagen

"Nattevandreren" felt av DNA-spor og gjenglemt skjerf fra Pierre Cardin.

 FANTOMTEGNING:  Britisk politi har flere ganger de siste årene gått ut med denne fantomtegningen av "Nattevandreren". Illustrasjon: Metropolitan Police/Scotland Yard.
FANTOMTEGNING: Britisk politi har flere ganger de siste årene gått ut med denne fantomtegningen av "Nattevandreren". Illustrasjon: Metropolitan Police/Scotland Yard. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Etter 17 års etterforskning, slo London-politiet til i tidlige morgentimer søndag og arresterte en mann på vei inn i bilen sin, som sto parkert i Shirley i bydelen Croydon.

Etter uttalelser politiet har gitt til britiske medier utover søndagen, er de mer enn normalt sikre på at de endelig har fått kloa i mannen som har gått under kallenavnet «Nattevandreren» - den mest ettersøkte serievoldstektsmannen i Storbritannia noen gang.

Han er mistenkt for overfall, ran eller voldtekt av langt over 100 eldre kvinner mellom 68 og 93 år.

Politiet er «sikre» på at de har tatt gjerningsmannen i 108 saker i London, men tror tallet kan være nærmere 200.

Også ti eldre 10 eldre menn skal være  blant ofrene til «Nattevandreren», som har slått til om natten hjemme hos hjelpeløse eldre. Han har ofte kuttet telefonledningen og strømmen.

Pratet i timesvis
Så har han vekket ofrene med en lysstråle fra en lommelykt. Med maske for øynene har han ofte pratet i timesvis med ofrene for å vinne tillitt.

Løfter om 40 000 pund - om lag en halv million kroner - i dusør har ikke brakt politiet nærmene mannen.

Men for tre uker siden satte politiet ned en gruppe på 29 politietterforskere for å intensivere jakten. Da hadde etterforskerne samlet 2000 sammenfallende DNA-biter.

Britiske medier skriver at den arresterte mannen er 52 år. Og Daily Telegraph vet mer om mannen som nå er pågrepet.

Sju barn og syk kone
Om dagen er han hjemmeværende husfar for sin pleietrenegnde, multipel sklerose-syke kone og deres sju barn i Brockley i sørøstlige London. Om natta raner og voldtar han eldre kvinner.

De to første voldtektene han knyttes er fra februar 1992 i Forest Hill og seinere på året i Shirley, der han ble overrasket og pågrepet søndag.

Så var det stille i fire år. Siden har han slått til i perioder, ofte to-tre netter i uka når han har vært aktiv.

Gener fra Karibia
Politietterforskere og genetikere har laget en «mosiakk» av de 2000 DNA-funnene.
Genforskerne har kommet fram til at han har 82 prosent arveanlegg fra Sahara-regionen i Afrika, 12 prosent gener som matcher den amerikanske urbefolkningen og seks prosent europeiske gener.

Den miksen mente genforskerne pekte mot nære familiebånd til de sørlige karibiske øyer.

Og det sporet brakte politiet en bit videre i forbindelse med et åstedsfunn etter en voldtekt i Shirley i 1999.

Pierre Cardin-skjerf

Der glemte «Nattvandreren» et blått Pierre Cardin-skjerf med DNA-spor.

Skjerfet kunne knyttes til Windward-øyene, en tidligere britisk koloni bedre kjent for øyer som Grenada, Barbados og Trinidad og Tobago.

Basert på vitneutsagn fra ofre har politiet lenge trodd at serievoldtektsmannen er religiøs og kjører motorsykkel.

The Night Stalker (Nattevandreren) ble først et begrep gjennom en amerikanske tv-serie på 1970-tallet, regnet som forløperen til X-Files.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media