- Voldtok etter drap

I går startet saken mot en 41-åring som står tiltalt for forsettlig drap, drapsforsøk og voldtekt i Oslo tingrett. Tiltalen gjelder drap på vennen og drapsforsøk på vennens kjæreste som han også skal ha voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrytelsen skjedde i 41-åringens kommunale leilighet på Torshov i Oslo natt til 16. juli for to år siden. Den 37 år gamle vennen og hans 27 år gamle kjæreste hadde nylig flyttet inn i 41-åringens ettromsleilighet. Den tiltalte norsk-egypteren forklarte retten at de tre stort sett oppholdt seg der dag og natt mens de dopet seg med heroin og piller. Forholdet mellom de tre skal ha vært uproblematisk.

Drepte og voldtok

Ifølge tiltalen skal 41-åringen ha slått vennen gjentatte ganger i hodet med en stump gjenstand til mannen døde. Deretter gikk han løs på kvinnen, som ble påført knusningsskader i hodet, brudd i øyehulen, brillehematom på øynene, skade på to fortenner, samt sår og bloduttredelser på kroppen.

I seks dager skal den skamslåtte kvinnen ha vært under mannens kontroll mens liket av kjæresten ble pakket i plastsekker og lagt på kjøkkenet. 41-åringen skal så ha voldtatt kvinnen.

Da hun til slutt klarte å stikke fra leiligheten, valgte 41-åringen å fjerne liket. Naboer observerte mannen bærende på liket i bakgården. Derfor lot han kroppen ligge, og stakk av. Kort tid seinere ble han pågrepet av politiet i Østmarka.

Nekter skyld

Aktor, statsadvokat Harald Strand, brukte mye av rettens første dag på den tiltaltes forklaring. 41-åringen nekter all skyld, og hevder han fant vennen drept i sofaen og kvinnen blødende og gråtende ved hans side da han kom hjem etter en nattlig kjøretur den aktuelle kvelden. På stuegulvet lå et brekkjern fra den tiltaltes verktøyveske.

- Jeg var helt lamslått. Etter det var det heroinet som styrte meg, forklarte 41-åringen.

Han sa at den avdøde og hans kjæreste skal ha drevet salg av heroin på «Plata» og fra leiligheten. Dette skal flere ganger ha ført til konflikter mellom dem og misfornøyde kunder.

Ventet besøk

- Jeg torde ikke melde ifra til politiet fordi jeg var redd for å vikle meg inn i noe jeg ikke kunne komme ut av, forklarte 41-åringen.

Han mente tidligere forbrytelser ville kaste mistanken over på ham. Istedenfor skal han og den hardt skadde kvinnen ha satt seg til å røyke heroin. Han skjønte ikke at kvinnen trengte lege, og mente det var bedre å vente til hun husket hva som hadde skjedd. Først etter to dager fjernet han liket fra sofaen, pakket det i plast, og la det under et pledd på kjøkkenet. Deretter vasket han i stua for å fjerne alt blodet.

Kan få 21 år

41-åringen er tidligere dømt for flere straffbare forhold, blant annet voldtekt og vold. 22. august ble han idømt tre års fengsel etter at han og to medfanger overfalt to fengselsbetjenter under et rømningsforsøk fra Kongsvinger fengsel Aktor vurderer å legge ned påstand om 21 år forvaring for 41-åringen. I dag inntar den 27 år gamle kvinnen vitneboksen for å fortelle det hun husker fra de grufulle døgnene.