<strong>BER OM SEKS ÅR:</strong> Aktor Berit Sagfossen ønsker strenge straffer for to voldtektstiltalte menn i Drammen tingrett. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
BER OM SEKS ÅR: Aktor Berit Sagfossen ønsker strenge straffer for to voldtektstiltalte menn i Drammen tingrett. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

- Voldtok forsvarsløs kvinne (24) på nachspiel

Aktor ber om seks års fengsel - fordi straffenivået i voldtektssaker skal opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er ingen mild påstand. Det er kommet klare signaler fra lovgiver om at voldtekter av dette slaget ikke skal straffes mildere enn fem år. Etter en lovendring er minstestraffen for voldtekt fengsel i tre år, sa statsadvokat Berit Sagfossen ifølge  Drammens Tidende da rettssaken mot de to polske mennene på 27 og 22 år ble avsluttet i Drammen tingrett mandag.

Den 24 år gamle fornærmede kvinnen har forklart at voldtekten skjedde på et nachspiel i begynnelsen av desember i fjor. Sagfossen mener at de to mennene i fellesskap voldtok kvinnen mens hun sov eller var påvirket av rus.

Begge de to tiltalte har sagt at de er uskyldige, og de har forklart at det var kvinnen og hennes venninne som gjorde tilnærmelser på festen for snart ett år siden.

Mennenes forsvarere la mandag ned påstand om frifinnelse både for skyldspørsmålet og kravet om oppreisningserstatning, som lyder på 300 000 kroner.

Forsvareren til den tiltalte 27-åringen opplyste at saken vil bli anket til lagmannsretten dersom retten finner de tiltalte skyldige.

Dom i saken faller 12. oktober.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer