Donald Trump

- Voldtok henne

En dommer har avvist Donald Trumps motsøksmål mot skribenten E. Jean Carroll. Dommeren mener anklagen om at Trump voldtok henne er «vesentlig sann».

DÅRLIG NYTT: USAs tidligere president, Donald Trump, blir stadig mer omringet av juridisk trøbbel. Mandag gikk han på en ny smell. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File
DÅRLIG NYTT: USAs tidligere president, Donald Trump, blir stadig mer omringet av juridisk trøbbel. Mandag gikk han på en ny smell. Foto: AP Photo/Evan Vucci, File Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

En dommer på Manhattan avviste Donald Trumps søksmål mot skribenten E. Jean Carroll, som han i mai ble dømt til å betale 5 millioner dollar til, melder CNN.

Dommeren, Lewis Kaplan, mener at Trump ikke har bevist at Carrolls uttalelser til CNN dagen etter dommen var usanne eller «i det minste vesentlig sanne». Carroll ble tilkjent erstatningen etter at hun anklaget Trump for å ha voldtatt henne i et varemagasin i New York på 1990-tallet og siden ærekrenket henne.

Trump saksøkte så Carroll i juni etter at hun svarte på spørsmål fra CNN. Der ble Carroll spurt om dommen hvor juryen konkluderte med at Trump hadde begått seksuelle overgrep mot Carroll, men ikke at Trump hadde voldtatt henne etter definisjonen i lovverket i New York.

- Jo, det gjorde han, svarte Carroll.

Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump er tiltalt for forsøk på valgpåvirkning. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

Enig

Dommeren er enig med Carroll.

- Faktisk så etablerer juryens dom i Carroll-saken at Trump «voldtok henne» om enn med fingrene heller enn med penisen sin. Dermed etablerer det den substansielle sannheten om Carrolls voldtektsanklage, skriver Kaplan og legger til at det dermed ikke er noe grunnlag for Trumps søksmål.

Dommer Kaplan forklarer også hvordan det eneste juryen ikke besluttet i Carrolls favør i rettssaken i mai, var hvorvidt ekspresidenten hadde «voldtatt» henne etter den smale definisjonen i lovverket i New York hvor bare penetrering med penis anses som voldtekt. Han påpeker at det juryen konkluderte med, vil bli ansett som voldtekt i de fleste andre sammenhenger.

Trump er også tidligere blitt anklaget av en lang rekke andre kvinner for ulike former for seksuell trakassering og seksuelle overgrep, skriver The Guardian.

Trump skal etter planen også i en ny rettssak mot Carroll i januar. Hun har saksøkt ham på nytt for ærekrenkelser.

Hollywood-stjerna Michael Rapaport snakket med Dagbladet om hva han tenker om rettssaken mot Donald Trump. Reporter: Vegard Kvaale / Dagbladet. Video: Johanna Siring. Vis mer

- Fornøyde

- Vi er fornøyde med at domstolen avviste Donald Trumps motsøksmål. Det betyr at rettssaken i januar vil bli begrenset til et lite sett med spørsmål og ikke vil ta veldig lang tid å fullføre. E. Jean Carroll ser fram til å få ytterligere kompensasjon og erstatning basert på de opprinnelige ærekrenkende uttalelsene Donald Trump kom med i 2019, sier Carrolls advokat, Robert Kaplan, i en uttalelse, ifølge CNN.

- Vi er sterkt uenige i denne feilaktige beslutningen vil vil sende inn en anke innen kort tid, sier Trumps advokat, Alina Habba om avvisningen av motsøksmålet.

Mange rettssaker

Rettssaken i januar vil komme samtidig som primærvalgene starter. Trump forsøker igjen å bli nominert som republikanernes presidentkandidat.

Det kan også bli starten på noen svært hektiske måneder for Florida-mannen i flere andre rettssaker.

Den 77 år gamle ekspresidenten står nemlig også tiltalt på 78 punkter i tre forskjellige saker knyttet til forsøk på å omgjøre presidentvalget i 2020, ulovlig oppbevaring av hemmeligstemplede dokumenter og hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels. Det er også stor sannsynlighet for at han blir tiltalt for forsøk på å omgjøre valgresultatet i Georgia i 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer