Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtok hiv-smittet

Svensken gjennomførte en brutal voldtekt. Nå venter han på svar på hiv-testen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er 20-årene og ble pågrepet for noen uker siden. Kvinnen som ble voldtatt, er i 50-årene, skriver Expressen. De to møttes på åpen gate i april og begynte å prate sammen. Samtalen endte med at mannen ble med hjem til kvinnen. Der overfalt han offeret og gjennomførte en brutal voldtekt.

Selv hevder mannen at de to hadde samleie, men at det var frivillig.

Det ble tatt blodprøver av både offeret og gjerningsmannen mens saken var under etterforskning. Blodprøvene avslørte at kvinnen er hiv-smittet.

- Min klient har det ikke bra nå i det hele tatt. Det sier seg selv, sier mannens advokat til Expressen.

Det er uklart om kvinnen selv visste at hun hadde hiv.

Hvis mannen ikke blir dømt for voldtekt, kan kvinnen selv risikere tiltale. Da vurderer retten samleiet som frivillig. I så fall har kvinnen utsatt mannen for mishandling ved å ha ubeskyttet samleie selv om hun er hiv-smittet.

For noen år siden var en liknende sak oppe for norske domstoler. En kvinne som var både kreftsyk og hiv-smittet, ble voldtatt selv om hun skrek at hun var hiv-smittet. Først fikk gjerningsmannen lav straff fordi retten mente at det hadde vært tungt for ham å selv være redd for at han hadde fått hiv. Men dommen ble anket, og lagmannsretten skjerpet straffen. I stedet for en formildende omstendighet ble det ansett som en skjerpende omstendighet at kvinnen var syk fordi hun var svak og avkreftet og dermed var et lett offer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media