To menn dømt:

Voldtok «Ida» på jentetur

To menn er dømt for å ha voldtatt ei norsk kvinne på Rhodos i 2017. - Det føles kjempestort å bli trodd og hørt, sier «Ida».

DØMT: Den danske mannen som er dømt for å ha voldtatt ei norsk kvinne i 2017. Her fra da rettssaken egentlig skulle gå i 2021, men ble utsatt. Foto Nina Hansen / Dagbladet
DØMT: Den danske mannen som er dømt for å ha voldtatt ei norsk kvinne i 2017. Her fra da rettssaken egentlig skulle gå i 2021, men ble utsatt. Foto Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To menn fra henholdsvis Hellas og Danmark er dømt til sju års fengsel for å ha voldtatt ei norsk kvinne på den greske øya Rhodos i 2017.

Dagbladet har tidligere omtalt voldtekten, som skjedde da kvinnen var på jentetur sammen med flere venninner.

- Det har vært et helvete. Det har vært fornektelse og sinne. Jeg har klandret meg selv i fire år. Klandret meg selv for at jeg ble voldtatt. En bit av sjela mi ble igjen på Rhodos den natta, sa «Ida» til Dagbladet, da hun åpnet opp om voldtekten i forkant av rettssaken.

Mandag kom den enstemmige dommen fra den greske tingretten.

- Det var verdt det

- Jeg er i sjokk, men på en god måte. Seks års ventetid er over. Nå er jeg trodd både i Norge og Hellas. All ventetid, alle sammenbrudd, alt det har kostet, det var verdt det nå som jeg har fått rettferdighet. Det føles kjempestort å bli trodd og hørt, sier «Ida» på telefon fra Hellas etter at dommen er lest opp.

Da Dagbladet tidligere intervjuet den norske kvinnen i 30-åra angående hendelsen, fortalte hun i detalj om hvordan hun møtte de to dømte mennene på et utested på Rhodos. Seinere samme natt, ble hun voldtatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer