Voldtok irakisk jente (14), drepte familien og brente liket

Dømt eks-soldat risikerer dødsstraff.

SKYLDIG I BESTIALSK DRAP: Tidligere soldat i de amerikanske Irak-styrkene, Steven Green (24) risikerer dødstraff etter at han voldtok ei 14 år gammel jente, og drepte familien og henne. Her ledes han inn i rettsalen. Foto: SCANPIX/AP Photo/Mark Humphrey
SKYLDIG I BESTIALSK DRAP: Tidligere soldat i de amerikanske Irak-styrkene, Steven Green (24) risikerer dødstraff etter at han voldtok ei 14 år gammel jente, og drepte familien og henne. Her ledes han inn i rettsalen. Foto: SCANPIX/AP Photo/Mark Humphrey Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Den tidligere amerikanske soldaten Steven Dick Green voldtok ei 14 år gammel irakisk jente, før han henrettet henne og familien i 2006, konstaterte en sivil domstol i staten Kentucky torsdag, melder BBC.

Han risikerer nå dødsstraff, etter at han ledet fire andre soldater i den bestialske episoden som fant sted i Mahmudiya, Irak i mars 2006.

Satte fyr på jentaTre har fra før innrømmet at de holdt fast piken, Abeer Qassim al-Janabi, under voldtekten. Deretter drepte de jenta, foreldrene og en fem år gammel lillesøster, før de satte fyr på familiens hjem utenfor Bagdad.

De forkledde seg som irakere for at mistanken skulle kastes på opprørerne, melder NTB.

Det har tidligere kommet fra at de helte parafin over liket av jenta, og tente på for å skjule bevis. To av soldatene har forklart at jenta ble voldtatt etter tur, mens Green utførte drapene etter at han selv hadde voldtatt henne.

Straffutmålinga finner sted på mandag. De øvrige soldatene er en millitær domstol blitt idømt fengselsstraffer på mellom fem og 110 år, etter at de inngikk avtaler med påtalemyndigheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer