Voldtok jente (8) og begravde henne levende

17-åring tilstår etter grotesk funn på søppelfylling i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to politimennene som i går fant den bortførte 8 år gamle jenta, trodde først det hele hadde endt på verst tenkelig måte.

Under flere kampesteiner og knust betong, stappet ned i en stor gul resirkuleringskontainer, stakk den lille jentas livløse arm ut. Politimannen Mike Hall ropte til henne, men fikk ikke noen reaksjon. Hun var død - trodde de.

Men så, da politiets uteleder Dave Matthews kom frem til åstedet, skjedde det noe;- Hånden hennes beveget seg!, skrek Matthews.

- De så plutselig at hun rørte på en finger. Det er vanskelig å beskrive følelsen da vi fikk meldingen fra Hall. Du kunne høre det på stemmen hans da han ba om medisinsk støtte over sambandet, sier Dan Boland ved Lake Worth Politidistrikt til Dagbladet.no.

Ga falsk nødmelding

Sju timer tidligere ble 8-åringen meldt savnet fra en leilighet i Lake Worth, Florida. Politiet startet umiddelbart det intense søket med over 100 politifolk og lokale letemannskaper.

Det var 17-åringen Milagro Cunningham som ringte nødtelefonen 911 og slo alarm. Han påsto at flere «hvite» menn hadde tatt seg inn i leiligheten, bortført jenta, og kjørt av gårde i en brun stasjonsvogn.

Både Cunningham og jenta er afroamerikanere. Jenta var på besøk i gudmorens leilighet. Cunningham skal være en kamerat av gudmorens sønn, og har de siste månedene bodd der etter å ha blitt kastet ut hjemmefra.

Flere forklaringer

INNRØMMER UGJERINGENGEN:  17 år gamle Milagro Cunningham  ringte selv nødtelefonen for å varsle om at jenta var blitt bortført. Men historien falt fort fra hverandre. Foto: SCANPIX
INNRØMMER UGJERINGENGEN: 17 år gamle Milagro Cunningham ringte selv nødtelefonen for å varsle om at jenta var blitt bortført. Men historien falt fort fra hverandre. Foto: SCANPIX Vis mer

Jakten på de angivelige gjerningsmennene pågikk i sju timer, men etterhvert begynte politiet å tvile på 17-åringens historie.

Han forklarte først at det var fem menn som stod bak kidnappingen. Deretter fire. Til en politimann forklarte han at han løp etter og konfronterte dem før de satte seg i bilen og kjørte bort. Til en annen sa han at de alt var kommet inn i bilen da han begynte å løpe etter.

Guttens t-skjorte var revet opp, og han var full av jord og sand. Han forklarte at det hadde skjedd da han løp etter bilen og kidnapperne.- Han ble avhørt av våre etterforskere. Samtidig var over 100 politifolk fra ulike distrikter satt inn i søket. Etterforskerne skjønnte etterhvert at noe ikke stemte, sier Boland til Dagbladet.no.

Funnet like ved

Politiet begynte derfor å mistenke 17-åringen, og konsentrere søket rundt leiligheten.

- Vi delte opp området i fire sektorer. Hall fattet interesse for søppelfyllingen, som ligger omtrent 900 meter fra stedet jenta bor, sier Boland.

 I en container på fyllingen lå flere store og gule resirkuleringstønner. Hall og partneren  rev av lokket på disse da de plutselig oppdaget jentas hånd stikke frem under stein og betong i en av tønnene.- Det var svært tunge steiner, og hun var først helt livløs. Det ville vært umulig for henne å komme seg løs, sier Boland.

Overlevde

Det viste seg at jenta hadde sluppet fra det med mindre skader, og hun ble tatt hånd om av medisinsk personell.


Hun bekreftet med en gang politiets mistanke; At 17-årige Milagro Cunningham først hadde voldtatt henne i hennes egen seng, før hun ble dumpet på fyllingen under steinmassene - etterlatt for å dø.

- Hvis jeg hadde hatt anledning til å legge mine hender om halsen hans, ville han vært død. Han etterlot min datter for å dø, sier jentas mor til Palm Beach Post.

Kan få livstid

Boland sier til Dagbladet no at gutten tilstod ugjerningen i går ettermiddag - noen timer etter at jenta ble funnet. 

- Han vil bli tiltalt for overlagt drapsforsøk, voldtekt av person under 12 år, og frihetsberøvelse av person under 13 år. Blir han dømt, risikerer han å sitte resten av livet i fengsel, sier han.


- Han vil bli tiltalt som en voksen, sier Mike Edmondson ved statsadvokatkontoret i Palm Beach til CNN.
Boland sier statsadvokaten ennå ikke formelt har gitt beskjed om denne beslutningen.

- Men jeg sier meg enig i at han bør fremstilles som en voksen for det han har gjort, sier Boland til Dagbladet.no.

- Et mirakel

Politiet og det føderale politiet FBI betegner det som et mirakel at jenta overlevde.

- Alle fikk gåsehud. Det var helt utrolig. Alle var så glade over at hun ble funnet i live. Det er et mirakel, sier politimannen som fant jenta, Mike Hall, til CNN.

- Det er helt tydelig at han hadde til hensikt å drepe henne. Måten hun var dumpet på - under svært tunge steiner, og i en container på en øde og avstengt fylling, tyder på det. Hvis ikke vi hadde funnet henne, hadde inget gjort det, sier Boland til Dagbladet.no.

Jenta fikk behandling på St. Mary\'s Medical Center i West Palm Beach, og ble utskrevet i går kveld.

VOLDTATT OG BEGRAVD: Den åtte år gamle jenta ble funnet like ved 17-åringens hjem i Lake Worth på østkysten av Florida, nord for Miami.