- Voldtok kolleger på danskebåten

En 42-åring er tiltalt for å ha voldtatt to kvinnelige besetningsmedlemmer på danskebåten Color Festival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er også tiltalt for å ha banket opp et tredje besetningsmedlem.

42-åringen, som på det aktuelle tidspunktet sjøl arbeidet om bord, skal ha overrumplet de to første kvinnene på deres lugarer. Dette skal ha skjedd i tilknytning til festligheter blant de ansatte, mens båten lå til kai på Hjortnes i Oslo. Advokat Truls Dramer, som forsvarer den tidligere ansatte 42-åringen, sier til Dagbladet at klienten nekter straffskyld.

Overnatter om bord

Color Festival går Oslo- Hirtshals. Den seiler fra Oslo alle dager unntatt søndag. Dette betyr at båten ligger ved kai i Oslo natt til mandag. Flere ansatte overnatter om bord, og det er i denne sammenhengen de påståtte overgrepene skal ha skjedd.

Ifølge tiltalen voldtok 42-åringen en ansatt på hennes lugar natt til mandag 12. januar i fjor.

Ifølge advokat Dramer husker han på grunn av alkoholkonsumet svært lite av det som skal ha skjedd.

Statsadvokat Stein Vale skriver at kvinnen ikke var i stand til å motsette seg den seksuelle omgangen, fordi hun sov og/eller var bevisstløs på grunn av beruselse.

Gjorde anskrik

Neste helg, natt til 17. januar, skal 42-åringen angivelig på nytt ha vært på vandring i korridorene på jakt etter nachspiel og havnet på lugar til den andre kvinnen. Ifølge tiltalebeslutningen lå denne kvinnen og sov, da 42-åringen gjennomførte det påståtte seksuelle overgrepet.

Kvinnen våknet, og gjorde anskrik. En tredje kvinnelig ansatt, som befant seg i umiddelbar nærhet, kom til. Ifølge tiltalen dyttet 42-åringen denne kvinnen inn i en vegg, før han slo henne flere ganger i ansiktet og på kroppen.

ALVORLIG TILTALE: 42-åringen risikerer to til tre år i fengsel dersom han blir funnet skyldig i vold-tektene på Color Festival.