Voldtok kvinne etter å ha banket kjæresten hennes

Nå er 25-åringen dømt til seks års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 25 år gammel mann med østeuropeisk bakgrunn ble denne uka dømt til seks års fengsel for en grov voldtekt i Sandnes. Overgrepet fant sted i en privatbolig i september i fjor.

Våknet av bråk Voldtektsofferet har forklart at hun var på besøk hos kjæresten da hun opplevde marerittet.

I 06-tida våknet hun av at noen banket på ytterdøra, og like etterpå våknet hun igjen av bråk i etasjen over.

Hun og kjæresten gikk opp og så at kompisen han delte bolig med satt blodig i en stol og ble slått gjentatte ganger i ansiktet av 25-åringen som nå er dømt.

Da kjæresten blandet seg inn, ble han slått overende, og fikk deretter gjentatte slag i ansiktet. Så ble både han og kompisen kommandert til å sette seg inntil en vegg, mens gjerningsmannen dro med seg kvinnen inn på et annet rom, ifølge dommen.

Da kjæresten protesterte på dette, ble han slått igjen.

Inne på naborommet gjennomførte gjerningsmannen en brutal voldtekt av kvinnen, mens kjæresten satt i naborommet ute av stand til å gripe inn. Underveis skal 25-åringen også ha kommet ut av rommet og slått de to mennene på nytt.

Etter at mannen hadde forlatt leiligheten, løp paret til et nabohus, hvor de fikk varslet politiet, som fraktet dem til legevakta.

Pågrepet i november Gjerningsmannen tilsto samtlige forhold i et fengslingsmøte noen dager etter at han ble pågrepet, i november i fjor. Det finnes også DNA-spor som knytter ham til voldtekten.

I retten ga han uttrykk for at han ikke skjønte hvordan han hadde vært i stand til å utføre handlingene han er tiltalt for, ifølge dommen.

I dommen heter det at tiltalte burde dømmes til seks års fengsel for voldtekten alene. I tillegg ble tiltalte dømt for to tilfeller av legemsbeskadigelse under særdeles skjerpede omstendigheter, men han fikk noe strafferabatt på grunn av tilståelsen.

Han ble også dømt til å betalte kvinnen en erstatning på i overkant av 350.000 kroner til sammen. Av dette en oppreisning på 175.000 kroner. Kjæresten ble tilkjent en oppreisning på 40.000 kroner.

Anker straffeutmålingen Mannens forsvarer, Brynjulf Risnes, sier at hans klient vil anke straffeutmålingen, blant annet fordi han mener retten har lagt for liten vekt på tilståelsen.

- Han synes nok at dommen var streng. Tilståelsen kom tidlig og den var nokså detaljert, på den måten at han også forklarte ting som politiet ikke visste og som for så vidt også bidro til å belyse saken på områder som politiet ikke kjente til fra andre kilder. Da er det sånn at det skal legges ganske stor vekt på denne tilståelsen, sier Risnes til Dagbladet.

- Det er klart at tilståelsesrabatt kanskje ikke er det første man tenker på i en alvorlig sedelighetssak, saken er jo alvorlig og det forstår også tiltalte godt. At straffen er streng er derfor ingen overraskelse. Men i sum er det også en del hensyn som taler for å legge vekt på en uforbeholden tilståelse, som man har i dette tildellet, sier han videre, og legger til at straffen er i tråd med det nye straffenivået Stortinget har fastlagt i voldtektssaker, etter en lovendring i 2010.

Risnes opplyser at hans klient ikke vil anke erstatningsbeløpene til de fornærmede.