Voldtok mens voldsvideo sto på

Mens en video om Fremmedlegionen sto på i bakgrunnen, ble det 14 år gamle avisbudet plassert over en stol, og voldtatt med en flaske. Det forklarte en av de fem unge mennene som er tiltalt for voldtekt, grov mishandling og forsøk på pengeutpressing i Oslo byrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da saken mot de fem startet i dag erkjente ingen av dem fullstendig straffeskyld. Hovedtiltalte, en 19 år gammel Oslo-gutt, erkjente bare delvis straffeskyld for voldtekten fordi han mente at den aldri ble gjennomført.

  De øvrige, som er i alderen 18 til 21 år, er tiltalt blant annet for å ikke ha gjort forsøk på å hindre voldtekten.

Hasj og piller

I sine forklaringer beskrev to av de tiltalte hvordan de på mai-dagen i fjor var fullstendig ruset av hasj og piller.

  - Det hele tok helt av. Det ble en lek uten kontroll. Jeg var ruset av hasj og piller, hvis ikke hadde ikke dette skjedd, forklarte den hovedtiltalte 19-åringen i retten.

  Ifølge tiltalen startet mishandlingen etter at ungdomsgjengen møtte 14-åringen utenfor en boligblokk i en av Oslos drabantbyer. Han var da ute på sin budrunde som avisbud.

-Ødelagt en bil

Hovedtiltalte skal da ha gått bort til 14-åringen, og sagt at han blant annet hadde ødelagt bilen til en av de andre i gjengen. Dette benektet 14-åringen. Dermed startet voldshelvetet.

  Først ble 14-åringen slått og truet. Deretter ble han med opp på rommet til en i gjengen. På rommet ble unggutten kommandert til å kle av seg og legge seg over en stol, innrømmet den hovedtiltalte. Deretter ble han forsøkt voldtatt med en flaske.

Stoppet av en far

Først etter at 14-åringen hadde blitt kommandert til å gi penger til lederen for ungdomsgjengen, ble mishandlingen avslørt. Da 14-åringen skulle hente pengene hos en venn, reagerte vennens far, og ungdomsgjengen ble anmeldt.

  14-åringen skal forklare seg onsdag. Det er satt av fem dager til rettsforhandlingene, og forsvarere for de tiltalte er advokatene Morten Furuholmen, Sigbjørn Mygland, Vidar Lind Iversen, Olav Rød og Anne Berit Kvisli Østmoe. Solveig Kristine Høgtun er bistandsadvokat for det 14 år gamle avisbudet.

(NTB)