Voldtok nabokona etter fuktig grillfest

En 36-åring er dømt til ti måneders fengsel, etter at han voldtok den sterkt berusede nabokona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36-åringen fra Toten avbrøt overgrepet på kvinnens soverom, da han hørte at det kom folk. Sekunder etter var kvinnens mann på plass. Han avkrevde straks naboen en forklaring på hvorfor han befant seg på soverommet.

36-åringen erkjente kort tid etter å ha hatt sex med kvinnen, men hevdet at det skjedde frivillig fra kvinnens side. Da kvinnen våknet som følge av oppstyret, oppdaget hun at hun ikke lenger hadde trusa på seg. Kvinnen husker for øvrig intet av overgrepet.

Det var den voldtatte kvinnen som hadde arrangert grillfesten for en rekke mennesker i august i fjor. 36-åringen bodde i nabohuset, og var en omgangsvenn.

Drakk for mye

Like før midnatt dro deler av selskapet på restaurant i Gjøvik. Etter hvert følte kvinnen seg både beruset, trøtt og sliten. Hun bestemte seg for å ta drosje hjem sammen med ei venninne som ikke hadde drukket.

Ifølge kvinnen sovnet hun umiddelbart da hun kom hjem. Venninnen forlot huset litt seinere. Hun låste ytterdøra, og la nøkkelen i postkassa.

En time seinere tok 36-åringen drosje alene hjem, men gikk etter kort tid over til nabohuset.

-  Jeg ville sjekke om det var nachspiel, forklarer han.

36-åringen visste hvor husnøkkelen var gjemt, og han låste seg inn, sjøl om det var mørkt i huset. Dette skjedde en time etter at kvinnen hadde sovnet. Naboen gikk inn på soverommet, tok av kvinnen trusa og gjennomførte sexovergrepet.

Låste dører

Eidsivating lagmannsrett konstaterer at 36-åringen har gjort seg skyldig i en alvorlig integritetskrenkelse.

-  Det er skjerpende at 36-åringen tar seg inn i kvinnens bolig, og at overgrepet fant sted i hennes hjem, hvor hun lå og sov bak låste dører. Det innebærer samtidig et alvorlig brudd på kvinnens krav på trygghet i eget hjem.

36-åringens handlemåte framstår også som planlagt og veloverveid, konkluderer retten.