Voldtok og drepte, sonet 21 år og slapp ut igjen: Nå må mannen (60) svare for ny voldtektsanklage

- Folk må forstå at det ikke bare er en dans på roser å slippe ut etter så lang tid.

TIL SAMMEN 30 ÅR: Mannen har 30 år i fengsel bak seg, og har blant annet sonet her på høysikkerhetsfengselet Ila i Bærum. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
TIL SAMMEN 30 ÅR: Mannen har 30 år i fengsel bak seg, og har blant annet sonet her på høysikkerhetsfengselet Ila i Bærum. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HORTEN (Dagbladet): - Folk må forstå at det ikke bare er en dans på roser å slippe ut etter så lang tid, sa den 60 år gamle Oslo-mannen til Dagbladet da han slapp ut av Ila fengsel i mai i fjor.

I dag begynner rettssaken som over tre dager skal føres for Nordre Vestfold tingrett. Mannen nekter for å ha voldtatt ei kvinne i 40-åra etter at de to, som ikke kjente hverandre fra før, møttes på en bar i Horten i juni i fjor.

Bevisene, ikke historien Bak seg hadde han til sammen 30 år i fengsel, og en dom på 21 år for å ha voldtatt og kvalt ei kvinne til døde da han var ute på prøve i 1993. Da han slapp ut i fjor, ventet en leilighet i Horten, men ingen oppfølging - med mindre mannen ba om det.

Overfor Dagbladet, som hadde kontakt med mannen over ukene han var tilbake i frihet, uttalte han at han var glad for å være en fri mann, men at det var vanskelig overgang.

- Jeg må gå veldig stille i dørene, det har jeg lært meg. Folk må forstå at det ikke bare er en dans på roser å slippe ut etter så lang tid. Nå har jeg sona og gjort opp for meg. Jeg tenker annerledes i dag, sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.