- Voldtok og torturerte mann i 15 timer etter å ha funnet ham i senga med kona

Ble pisket, slått, stukket og fikk chilipulver i øynene. Så truet Oslo-mannen med å sende video fra mishandlingen til offerets familie, ifølge tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-åra er nå tiltalt for voldtekt «begått på en særlig smertefull eller krenkende måte» mot en mann han fant til sengs med kona i en Oslo-leilighet i fjor høst.

Fordi offeret ble bundet fast og holdt innesperret på åstedet i over et halvt døgn er mannen også tiltalt for frihetsberøvelse. I tillegg må han svare for et tiltalepunkt om pengeutpressing mot fornærmede.

Den svært omfattende mishandlingen startet i ekteparets bolig i 22-tida 18. september, ifølge tiltalen fra Oslo statsadvokatembeter.

Stukket med sprøyte Ektemannen dukket da uventet opp hjemme, samtidig som kona og en annen mann lå nakne i parets seng.

Mannen ble raskt utsatt for grov vold og blant annet kneblet, pisket, slått og stukket:

«Etter å ha strammet et tau rundt anklene og håndleddene til [mannen], filmet [tiltalte] de to. Deretter bandt ham [N.N.] fast til et radiatorrør og slo ham gjentatte ganger, blant annet med en øks, en flaske og ledninger i hodet og på kroppen, og strammet en kabel rundt halsen hans».

«Videre klistret han tape over munnen [hans], stakk ham med en sprøyte og trakk ut blod fra armen hans og blåste chilipulver inn i hans nese og ene øye, alt mens han truet med å drepe ham», heter det i tiltalen.

Så skal ektemannen ha startet flere ulike seksuelle overgrep mot fornærmede.

Presset for 10 000 kroner Først klokka 13 dagen etter, rundt 15 timer etter å ha blitt overfalt, kom offeret seg ut av leiligheten. Men ifølge tiltalen var marerittet ikke over.

Samme ettermiddag fikk voldsmannen ham til å gå i banken og ta ut ti tusen kroner og overlevere pengene. Det skal ha skjedd etter at tiltalte truet med å  sende nakenvideoen av mannen til familien hans.

Da Dagbladet i september først skrev om den spesielle voldtektssaken, hadde mannen bekreftet at han var involvert i deler av hendelsesforløpet, men erkjente i utgangspunktet ikke straffskyld etter den svært alvorlige siktelsen.

Også kona hans ble pågrepet og siktet, men etterforskningen mot henne er nå etter alt å dømme henlagt.

- Min klient har forklart at hun var i et annet rom da denne eventuelle voldtekten ble begått, og at hun ikke vet hva som har skjedd. Da ektemannen kom hjem ble hun livredd og ble hentet ut av det aktuelle rommet, sa kvinnens forsvarer, advokat Truls Dramer, til Dagbladet noen dager etter pågripelsen.

Han opplyste den gang at firebarnsmoren hadde samarbeidet med politiet og at siktelsen for hennes del ikke virket sannsynlig.

- Det er en ganske spesiell og delikat situasjon. Siden saken omfatter en forsmådd ektemann og en annen mann som ble forsøkt avvist kan vel begge disse ha sine motiver for å sverte min klient. Jeg kan ikke se at hun har noe motiv for å medvirke til at hennes mann skulle voldta en mann hun har hatt et forhold til, sa Dramer.

Turbulent Både ekteparet og offeret har bakgrunn fra Afghanistan, men har lovlig opphold i Norge. Paret har fire små barn.

Kvinnen fortalte etter den dramatiske septembernatta om et turbulent ekteskap og bekreftet at hun hadde inngått et forhold bak mannens rygg, men at hun var inne i en fase der hun prøvde å komme seg ut av dette.

- Den intime relasjonen mellom henne og fornærmede hadde vedvart i to måneders tid, men hun ville avvikle dette. Rent faktisk ser altså ikke forholdet ut til å ha vært avsluttet da dette skjedde, sa advokat Dramer i fjor.

Rettssaken mot kvinnens ektemann er berammet til 17. juni i Oslo tingrett.

Mannens forsvarer var sent i går kveld ikke tilgjengelig for kommentarer.