Voldtok prostituert - arrestert i retten

En Oslo-mann er dømt til tre års fengsel for en brutal voldtekt av en prostituert. For at han ikke skulle rømme, ble 31-åringen arrestert i rettslokalet umiddelbart etter at kjennelsen hadde falt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsretten konstaterer at kvinnen er prostituert og en tungt belastet heroinmisbruker - og slår samtidig fast et meget viktig prinsipp. «Denne kvinnen lever et meget vanskelig liv, og har sjølsagt krav på den samme beskyttelse mot voldsforbrytelser av denne art som enhver annen,» konkluderer en enstemmig rett.

Domfelte og kvinnen hadde avtalt samleie i en container ved Oslo havnelager. Ifølge dommen var de blitt enige om en pris på 600 kroner.

Uten kondom

Da de kom inn i containeren, ville den gifte horekunden betale med sigaretter i stedet for penger. Dette nektet kvinnen.

Hun forteller:

- Mannen ble plutselig veldig sint og voldelig. Han slengte meg i gulvet, trakk ned buksene mine og voldtok meg uten kondom.

Kvinnen fikk flere skader som følge av voldtekten. Overgrepet varte i anslagsvis 40 minutter før kvinnen klarte å flykte med bukse og sko i hånda. Bilder tatt av kvinnen på Legevakta samme kveld viser at det er brukt betydelig vold.

Dommen er en voldsom oppreisning for kvinnen, som har operert som prostituert på Bankplassen i Oslo i over 10 år.

Tilkjent 40000

I lagmannsrettens premisser heter det at kvinnen avga en meget troverdig forklaring, og at hun husket alle relevante detaljer. Dommerne legger dessuten vekt på at prostituerte av mange grunner vil ha motforestillinger mot å gå til anmeldelse av en kunde.

Da den samme saken var oppe i Oslo tingrett på vårparten i år, ble den gifte horekunden dømt til fengsel i to og et halvt år.

Lagmannsretten skjerpet altså straffen med et halvt år. I tillegg må horekunden betale kvinnen 40000 kroner i oppreisning og 5000 kroner i saksomkostninger til staten.

Ikke trodd

Dette var tredje gang i løpet av et halvår at kvinnen møtte i retten som prostituert voldtektsoffer.

I mai i år vitnet hun i Oslo tingrett mot en sikringsfange, som hun hevdet hadde voldtatt henne på Festningsplassen.

Men den saken tapte hun. Tingretten konkluderte med at det ikke var mulig å ta standpunkt til hvem som har forklart seg i overensstemmelse med sannheten.