- Voldtok, skjøt, ranet og kvalte 22-åring i løpet av tre timer

Nå er eks-kjæresten (24) dømt til fire års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En 24 år gammel oslomann er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for blant annet å ha voldtatt, ranet, skutt og tatt kvelertak på sin eks-kjæreste på 22 år.

Hendelsen skal ha skjedd over en tidsperiode på tre timer hjemme hos den fornærmede kvinnen i oktober 2008.

22-åringen og 24-åringen var kjærester siden tidlig i tenårene, men forholdet var over da hendelsene skal ha skjedd.

De to involverte personene, hadde ifølge dommen, svært motstridende forklaringer på hva som skjedde.

Voldtatt med soft-gun mot hodet
Ifølge kvinnens forklaring virket tiltalte rastløs og sur da han var hos henne den aktuelle dagen. Mannen dro opp en pistol, som viste seg å være en soft-gun, og begynte å skyte rundt i rommet. Etter det ble hun voldtatt, ifølge dommen.

Etter hendelsen skjøt han henne flere ganger i låret før han rettet pistolen mot hodet hennes og tvang henne til å ha sex med ham.

Kvinnen har forklart at hun trodde mishandlingen skjedde over en periode på tre timer. I løpet av tidsperioden ble hun også holdt kvelertak på tre ganger.

- Ranet kvinnens arv

Mannen ble også dømt for grovt ran mot kvinnen. Ifølge dommen tilbød til slutt kvinnen mannen penger for at han skulle slutte og dra sin vei.

24-åringen, som er tidligere domfelt flere ganger, var klar over at kvinnen nylig hadde arvet 200 000 kroner etter bestefaren sin. Disse pengene forlangte mannen. 22-åringen følte hun ikke hadde noe valg og overførte pengene til en visakortkonto og ga ham kortet, ifølge hennes egen forklaring.

- Ved det siste kvelertaket holdt han så hardt at hun trodde hun skulle dø. Nå er hun glad for at hun er blitt tatt på alvor og trodd på av retten, sier advokat Trine Rjukan, som bisto 22-åringen i retten.

Dødsangst
Hun sier at klienten har hatt det svært tøft i etterkant av voldtekten. Hun har blant måttet gi opp studiene på BI.

- Voldtekten opplever hun som det mest krenkende, men det alvorligste for henne har vært dødsangsten etter kvelertakene, sier Rjukan.

Domfeltes forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, opplyser at klienten anker dommen han ble fremlagt av Oslo tingrett i går.

- Utover at min klient mener at dette har skjedd frivillig, har jeg ingen kommentar, sier Ihlebæk til Dagbladet.

Mannen har erkjent i retten at han skjøt med soft-gun pistolen, men nekter straffskyld for resten av tiltalepunktene om blant annet voldtekt og ran, som han nå er domfelt for.

Ifølge fornærmede er 24-åringen sykelig sjalu.

- Hun har opplevd ham som kontrollerende og manipulerende. Han har hatt et fysisk overtak på henne, sier Rjukan, som sier at fornærmede er klar over at det kan gå mot en ny rettssak i lagmannsretten.

- Forsøkte å rømme landet
Etter hendelsen legger Oslo tingrett til grunn at mannen forsøkte å rømme landet for en lengre periode. Etter at han dro fra sin tidligere kjæreste dro han rett til Gardermoen og videre til Stockholm med en kamerat.

I Stockholm ble imidlertid de to pågrepet av politiet etter ordensforstyrrelser. Da de to kom tilbake til Norge forklarte kameraten at deres plan egentlig var å reise til Finland og videre til Pattaya i Thailand, ifølge dommen.

Dommeren i saken skriver at han etter å ha hørt forklaringer fra fornærmede og flere sakkyndige i saken, deriblant Voldtektsmottaket, finner tiltalte skyldig.

I tillegg på fengselsstraffen på fire år ble mann dømt til å betale erstatning og oppreisning til kvinnen på cirka 300 000 kroner til sammen.