Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtok sovende kvinne - rømte i sokkelesten

Trønderen er nå dømt til to års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 34-årig trønder er i Trondheim tingrett funnet skyldig i å ha voldtatt en sovende kvinne, og er nå dømt til to års fengsel og må betale en erstatning på 100 000 kroner, skriver Adressa.no.

Voldtekten skjedde på en fest for beboerne i en leiegård. Den 20 år gamle kvinnen hadde sovnet på sofaen i ei fellesstue, og kjæresten hennes hadde syklet for å kjøpe mat og røyk på en bensinstasjon.

Kvinnen våknet av at den dømte 34-åringen lå oppå henne og hadde samleie med henne. Hun fikk ham etter en stund unna, og løp skrikende ned trappa, noe retten legger vekt på, siden hun ble hørt av flere vitner.

Da kjæresten kom tilbake, var hun svært oppskaket og prøvde å rømme huset ved å knuse glasset i ytterdøra. Hun skar seg opp da hun krøp ut gjennom hullet i glasset.

34-åringen rømte opp på loftet da han hørte at jentas kjæreste var på vei, og krøp ut gjennom loftsvinduet i tredje etasje. Han kom seg ned på bakkenivå via balkongen i andre etasje. Jakka og skoene lå igjen i leiligheten, så han gikk hjem i bare sokkelesten.

Da han var kommet hjem, lå det en rekke SMS-er og talebeskjeder på mobilen, og han skjønte at det måtte ha noe med samleiet å gjøre. Han meldte seg for politiet neste dag.

Retten finner det skjerpende at 34-åringen har gjennomført voldtekten uten bruk av kondom, og at han fortsatte overgrepet etter at kvinnen våknet og gjorde motstand.

Mannen forklarte at kvinnen frivillig gikk med på samleie, men det trodde ikke retten noe på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling