DØMT: Mens kona satt ved siden av, forgrep den 35 år gamle mannen seg på kvinnen i det andre nabosetet. Nå er han dømt, og risikerer livstid i fengsel. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
DØMT: Mens kona satt ved siden av, forgrep den 35 år gamle mannen seg på kvinnen i det andre nabosetet. Nå er han dømt, og risikerer livstid i fengsel. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Voldtok sovende kvinne mens kona satt i nabosetet - dømt til ni års fengsel

- Han har ikke vist noe tegn til at han angrer.

En indisk 35 år gammel mann er dømt til ni år i fengsel for å ha forgrepet seg på en sovende kvinne om bord på en flyging fra Las Vegas til Detroit i USA, skriver Detroit Free Press. Mannen er dømt for et seksuelt overgrep, som etter norsk lov ville vært definert som voldtekt.

Dagbladet omtalte saken i sommer.

- Han har ikke vist noe tegn til at han angrer, eller at han har tenkt på offeret, sa aktor Amanda Awad til dommeren i retten, ifølge avisa.

Fornærmede, en 22 år gammel kvinne, har tidligere forklart i retten at hun sovnet med hodet mot vinduet. Hun våknet da hun kjente ei hånd på innsida av underbuksa, og kunne til sin forskrekkelse se at blusen hennes var kneppet opp og at passasjeren i nabosetet forgrep seg på henne, ifølge dommen.

- Hvem skal jeg ringe?

«Når han oppdaget at offeret hadde våknet, snudde han seg og lot som at han sov på konas skulder - samtidig som kona stirret på offeret», beskrev Awad, ifølge rettsdokumenter.

22-åringen skal umiddelbart ha tatt opp sin mobiltelefon, og begynt å utforme en tekstmelding til kjæresten sin.

«Herregud. Jeg våknet nettopp og oppdaget at fyren ved siden av meg hadde hånda si nede i trusa mi og i skjeden min … Hvem skal jeg ringe? Skal jeg fortelle det til en flyvert? Herregud, jeg kommer til å grine», heter det i tekstmeldingen, som ble lest opp i rettssalen.

Kvinnen kontaktet en flyvert og fortalte hva som hadde skjedd.

- I dyp søvn

35-åringen ble pågrepet av politiet, som ventet på bakken da flyet landet.

Selv hevder han at han var i en «dyp søvn» da overgrepet fant sted. Han hevder også at kvinnen sovnet i fanget hans, og at han ikke kan «være sikker på hvor han plasserte hånda si».

«Så langt jeg vet, så gjorde jeg ikke noe mot henne», sier mannen i en skriftlig forklaring, ifølge kanalen.

Mannen skal imidlertid ha innrømmet i avhør med en FBI-agent at han «kan ha» åpnet kvinnens BH, og at han grep tak i kvinnens bryster utenpå klærne. Han indikerte også at han delvis dro ned glidelåsen på 22-åringens bukser og førte en finger ned mot kvinnens underliv, heter det i dommen, ifølge CNN.

Konas forklaring sentral

Den 22 år gamle kvinnen satt ved vinduet, med den dømte mannen ved siden av seg. I det neste setet, nærmest midtgangen, satt mannens kone, ifølge Washington Post.

Avisa skriver at mannen forklarte at han hadde tatt sovemedisin før hendelsen, og at det var dette som hadde ført ham i «dyp søvn». Mannens kone fortalte imidlertid etterforskere at medisinen 35-åringen hadde tatt var vanlig smertestillende av merket Tylenol.

Den 35 år gamle mannen nektet å snakke under rettsmøtet i forkant av straffeutmålingen. Mannen ble dømt for overgrepet i sommer, men straffeutmålingen ble klar først torsdag.

Mannen flyttet til USA fra India i 2015, og er ifølge sin forsvarer ikke tidligere straffedømt i noen av landene. Nå venter ni år i et amerikansk fengsel, før mannen blir tvangssendt tilbake til India.

Data fra FBI viser at antall saker om seksuelle overgrep på fly i USA har økt fra rundt 40 per år nasjonalt i 2014 og 2015 til rundt 60 per år i 2016 og 2017.