DØMT: Mens kona satt ved siden av, forgrep den 35 år gamle mannen seg på kvinnen i det andre nabosetet. Nå er han dømt, og risikerer livstid i fengsel. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
DØMT: Mens kona satt ved siden av, forgrep den 35 år gamle mannen seg på kvinnen i det andre nabosetet. Nå er han dømt, og risikerer livstid i fengsel. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Voldtok sovende kvinne mens kona satt i nabosetet

Nå kan konas forklaring være med på å sende mannen i fengsel på livstid.

En 35 år gammel mann er dømt for å ha forgrepet seg på en sovende kvinne om bord på en flyging fra Las Vegas til Detroit i USA 3. januar i år. Mannen er dømt for et seksuelt overgrep, som etter norsk lov ville vært definert som voldtekt.

Fornærmede, en 22 år gammel kvinne, forklarte i retten at hun sovnet med hodet mot vinduet. Hun våknet da hun kjente ei hånd på innsida av underbuksa, og kunne til sin forskrekkelse se at blusen hennes var kneppet opp og at passasjeren i nabosetet forgrep seg på henne, ifølge dommen.

Den nå straffedømte mannen ga seg da 22-åringen våknet. Fornærmede tok umiddelbart kontakt med en flyvert og fortalte hva som hadde skjedd, skriver CNN.

- I dyp søvn

35-åringen ble pågrepet av politiet, som ventet på bakken da flyet landet.

Selv hevder han at han var i en «dyp søvn» da overgrepet fant sted. Han hevder også at kvinnen sovnet i fanget hans, og at han ikke kan «være sikker på hvor han plasserte hånda si».

«Så langt jeg vet, så gjorde jeg ikke noe mot henne», sier mannen i en skriftlig forklaring, ifølge kanalen.

OVERGREP: Det var om bord på en flygning fra Las Vegas til Detroit med selskapet Spirit Airlines 3. januar i år, at den 35 år gamle mannen forgrep seg på kvinnen i nabosetet. Foto: Joe Raedle / AFP / Getty / NTB Scanpix
OVERGREP: Det var om bord på en flygning fra Las Vegas til Detroit med selskapet Spirit Airlines 3. januar i år, at den 35 år gamle mannen forgrep seg på kvinnen i nabosetet. Foto: Joe Raedle / AFP / Getty / NTB Scanpix Vis mer

CNN viser imidlertid også til et avhør med en FBI-agent, der mannen skal ha innrømmet at han «kan ha» åpnet kvinnens BH, og at han grep tak i kvinnens bryster utenpå klærne. Han indikerte også at han delvis dro ned glidelåsen på 22-åringens bukser og førte en finger ned mot kvinnens underliv, heter det i dommen, ifølge CNN.

Kona satt i nabosetet

Den 22 år gamle kvinnen satt ved vinduet, med den dømte mannen ved siden av seg. I det neste setet, nærmest midtgangen, satt mannens kone, ifølge Washington Post.

Avisa skriver at mannen forklarte at han hadde tatt sovemedisin før hendelsen, og at det var dette som hadde ført ham i «dyp søvn». Mannens kone fortalte imidlertid etterforskere at medisinen 35-åringen hadde tatt var vanlig smertestillende av merket Tylenol.

Vil bli utvist

Aktor Matthew Schneider roste offeret for å ha stått fram med sin historie.

- Alle mennesker har rett til å være trygg når de reiser om bord i fly. Vi kommer ikke til å akseptere oppførselen til noen som utnytter sårbare mennesker, og vi er glad for at juryen var enig i det. Vi setter pris på offeret i denne saken, som hadde mot til å snakke ut, sier han i en uttalelse, ifølge Newsweek.

Mannen er opprinnelig fra India, men bor i USA der han har arbeidsvisum. Han kan imidlertid se langt etter å jobbe videre i landet, etter at han denne uka ble dømt.

For ifølge Schneider risikerer han livstid i fengsel. Mannen vil uansett bli utvist fra USA etter å ha sonet ferdig dommen, ifølge advokaten.