Voldtok stedatteren flere tusen ganger

Oslo-mann (46) er dømt til åtte års fengsel for å ha voldtatt stedatteren gjennom åtte år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Oslo tingrett startet 46-åringen med voldtektene av jenta med innvandrerbakgrunn da hun bare var 12 år gammel, og sexovergrepene pågikk til hun var 20 år. Det skal til sammen dreie seg om et par tusen samleier gjennomført under tvang.

-  Det var fra tre-fire samleier i uka mens jenta var ganske ung og en-to ganger i uka de seinere åra, skriver dommerne.

46-åringen nekter straffskyld. Han mener at det er stedatteren og mora som står bak det han oppfatter som en falsk anmeldelse. Det foreligger ikke tekniske bevis i saken, og tingretten har etter en helhetsvurdering ikke funnet tiltaltes forklaring troverdig.

Sjalusi

14. juni i fjor dro jenta til Sentrum politistasjon i Oslo og anmeldte stefaren for seksuelle overgrep.

-  Min stefar oppførte seg som en sjalu kjæreste, forklarer hun.

Ifølge offeret våget hun ikke fortelle om voldtektene.

-  Stefar truet meg til å tie. Hvis ikke jeg gjorde det kunne jeg bli sendt tilbake til mitt opprinnelige hjemland, fortsetter hun.

Offeret legger i samme forbindelse vekt på at hun heller ikke torde si noe om voldtektene hjemme, og at hun sjøl var redd for å få skylda for det som skjedde.

-  Jenter ble sett ned på, jeg og min søster måtte slite mye for brødre og stefar, og vi fikk bank for den minste ting, forklarer hun.

Angst

I januar 2005 rømte offeret hjemmefra, og søkte tilflukt hos venner. Et halvt år seinere anmeldte hun stefaren, godt støttet av vennene.

-  Etter at jeg flyttet, følte jeg meg svært ensom. Jeg var lite ute, og var redd for at stefaren min skulle oppdage meg, fortsetter hun.I ettertid kan hun fortelle om en mer generell angst.

-  Jeg sover lite, har magesmerter og mareritt. Dessuten har jeg vanskelig for å konsentrere meg. Selvrespekten er borte som følge av voldtektene, nedverdigelse og juling. Jeg er fortsatt mye redd, både for stefaren min og rent generelt, sier hun i tingretten.

Kontroll

En kvinnelig venn og arbeidskollega forklarer som vitne at stefaren ringte til henne «hele tida», at han kjeftet høylytt og kalte henne hore. Offeret forklarte til kollegaen at stefaren ville kontrollere henne.

-  Det virket som hun ikke kunne styre sitt eget liv, forklarte vitne.Offeret sjøl forklarer at tiltalte de første åra var hardhendt mot henne for å få gjennomført samleiene, men at han etter hver benyttet seg av trusler og psykisk vold.