Voldtok svigermor

En 50 år gammel mann fra Sør-Trøndelag er i Midt-Trøndelag tingrett dømt til to år og ni måneders fengsel for å ha voldtatt sin svigermor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen må også betale kvinnen 75.000 kroner i erstatning, skriver Adresseavisen. Kravet fra kvinnens bistandsadvokat var på 150.000 kroner.

Voldtekten fant sted like før jul i 2000 i en nabokommune til Trondheim. 50-åringen hadde vært gift med kvinnens datter. Hun var på ferie da den tiltalte besøket sin tidligere svigermor. Han voldtok henne på gulvet i hennes hjem etter å ha revet av henne klærne og slått henne i ansiktet.

Da datteren kom hjem fra ferie, fortalte moren om overgrepet og anmeldte voldtekten til lensmannen.Få dager etter forsøkte kvinnen å ta sitt eget liv. Hun har senere vært til psykiatrisk behandling.

Politiet fant biologiske spor på kvinnens genser som ble DNA-analysert. De sakkyndige konkluderte med at det var stor sannsynlighet for at materialet stammet fra tiltalte.

Mannen nektet seg skyldig i tiltale, og hevdet i retten at det ikke var noen seksuell kontakt mellom ham og svigermoren den aktuelle natten.

Straffen på to år og ni måneder var i samsvar med påstanden til statsadvokat Helge J. Kaasbøll.

NTB