Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Volkswagen kutter 30.000 jobber

23.000 bare i Tyskland.

JOBBER RYKER: Rundt 23.000 av stillingene kommer til å forsvinne bare i Tyskland, opplyser VW fredag.
 Foto: NTB Scanpix
JOBBER RYKER: Rundt 23.000 av stillingene kommer til å forsvinne bare i Tyskland, opplyser VW fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volkswagen skal kutte antall ansatte med inntil 30.000 de neste årene, bekrefter den tyske bilprodusenten.

Rundt 23.000 av stillingene kommer til å forsvinne bare i Tyskland, opplyser VW fredag.

Nedbemanningen skal foregå fram til 2021. Målet er å oppnå en kostnadsbesparelse på 3,7 milliarder euro, tilsvarende 34 milliarder kroner. Fagforbundene i konsernet oppgis å stille seg bak planene.

Kuttene gjelder kun den delen av selskapet som produserer merket Volkswagen. Selskapet står også bak en rekke andre bilmerker, blant annet Audi og Skoda.

Nye investeringer i elbilteknologi er imidlertid ventet å skape 9.000 nye arbeidsplasser, oppgir kilder til nyhetsbyrået Reuters.

Ledelsen i VW erkjente i fjor høst at selskapet har manipulert software i flere bilmodeller slik at de fremstår som mer miljøvennlige i tester enn hva de er i virkeligheten. Rundt 11 millioner kjøretøy rundt omkring i verden ble berørt av skandalen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!