Volkswagen må betale 36 milliarder kroner i bøter etter utslippsjukset. Tar også ut tiltale mot seks bil-topper

Det opplyser det amerikanske justisdepartementet. 

UTSLIPPSKANDALE FÅR ETTERSPILL: Til sammen 11 millioner Volkswagen-biler skal ha vært utstyrt med programvare som gjør at bilene slapp ut mindre avgasser ved testing enn i reell bruk. 
UTSLIPPSKANDALE FÅR ETTERSPILL: Til sammen 11 millioner Volkswagen-biler skal ha vært utstyrt med programvare som gjør at bilene slapp ut mindre avgasser ved testing enn i reell bruk.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Volkswagen har gått med på å betale 4,3 milliarder dollar, om lag 36 milliarder kroner, i bøter utslippsskandalen, opplyser justisdepartementet i USA.

Volkswagen har erkjent straffskyld i saken som er reist mot selskapet i USA. Straffen er den største som en bilprodusent har fått i USA noen gang.

I tillegg till å måtte betale 36 milliarder kroner i bøter, kunne justisminister Loretta Lynch også annonsere at seks tidligere Volkswagen-sjefer nå tiltales for utslippsjukset.

- De hadde stillinger i Volkswagen med betydelig ansvar, inkludert kontrolloppgaver, sa Lynch.

Mandag arresterte FBI Volkswagen-toppen Oliver Schmidt, mistenkt for bedrageri etter utslippsskandalen i 2015, skriver The New York Times.

- De vil tiltales for en rekke lovbrudd, blant annet for å ha forsøkt å svindle USA, sa Lynch.

Bloomberg skriver at bilprodusenten la fram detaljer om forliket tirsdag.

- Dette er gode nyheter. Det viktigste er at Volkswagen har kommet til en avtale som tillater selskapet å komme seg videre herfra. Det er en stor lettelse at dette ikke blir dratt med videre inn i den nye amerikanske administrasjonen, sier Arndt Ellinghorst ved Global Automotive Research i Evercore ISI til Bloomberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer