Volkswagen-sjefen går av

- Jeg trer til side for å gi rom for en ny start.

GÅR AV Volkswagen-sjef Martin Winterkorn går av etter skandalen som har utspilt seg de siste dagene. Foto: Johannes Eisele / Reuters
GÅR AV Volkswagen-sjef Martin Winterkorn går av etter skandalen som har utspilt seg de siste dagene. Foto: Johannes Eisele / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen-sjef Martin Winterkorn (68) varsler at han går av fra stillingen som konsernsjef i etterkant av dieselskandalen, melder CNBC.

Det har de siste dagene haglet med spekulasjoner om Winterkorns framtid i selskapet, etter at det fredag kom en melding fra den amerikanske miljøvernetaten (EPA) om at den tyske bilprodusenten Volkswagen er under etterforskning for juks med bilenes utslipp.

Tirsdag innrømmet bilprodusenten at de har installert det de omtaler som et «jukseprogram» som gjør at bilen leverer lavere utslipp under tester, men ikke under vanlig bruk.

• LES OGSÅ: Disse to avslørte en av bilhistoriens største skandaler ved en tilfeldighet

Winterkorn sa lørdag at selskapet «vil gjøre alt de kan for å gjenvinne tilliten til forbrukerne», og lovet full granskning. Aksjekursen har likevel fortsatt å stupe, og i løpet av helga har VW-konsernets verdi falt med over 35 prosent.

- Må starte på nytt Onsdag møttes de seks medlemmene av forretningsutvalget i Volkswagen-styret, og da møtet var over ble det klart at Winterkorns dager som toppsjef var talte, melder NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.