I KRISE:  Bilmerket Volkswagen kaller tilbake 5 milloner biler. her står tusenvis av biler på produsentens eiendom i Villers-Cotterets. Foto: AFP PHOTO/FRANCOIS NASCIMBENI
I KRISE: Bilmerket Volkswagen kaller tilbake 5 milloner biler. her står tusenvis av biler på produsentens eiendom i Villers-Cotterets. Foto: AFP PHOTO/FRANCOIS NASCIMBENIVis mer

Volkswagen tilbakekaller 5 milloner biler

I Sverige skal 224 000 biler tilbakekalles. Norge venter ennå på å få sin oversikt etter bilmerkets miljøskandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I september kom avsløringene om at Volkswagen hadde installert et jukseprogram i en rekke av bilmerkets modeller.

Formålet med installasjonen var at bilene skulle levere lavere utslipp under miljøtester, men ikke under vanlig bruk.

Skal tilbakestille bilene Tirsdag ettermiddag oppfordret Volkswagen eierne av 5 millioner biler til å sende bilene tilbake til firmaets verksteder. Der vil de endre på mekanismene som styrer bilenes utslipp, ifølge pressemeldingen til volksvagen.

Firmaet skriver at avgjørelsen til Volkswagen kommer til å gjelde biler med dieselmotor av type EA 189.

Den første generasjonen av jeepen Tiguan, den sjette generasjonen av VW Golf og versjon syv av Passat skal ha denne motoren.

Store mengder nordiske biler Bilprodusenten presiserer ikke hvilke andre bilder det eventuelt måtte gjelde, men i Sverige skal det dreie seg om rundt 224 000 biler, ifølge Aftonbladet.

Til Dagbladet skriver Møllergruppen, den norske importøren, at de vil komme tilbake til hva avgjørelsen vil bety her til lands når de har fått mer informasjon fra hovedkontoret.

Sjef sa opp Selskapet har gjort en rekke omveltninger etter avsløringen om miljøjukset.

I forrige uke sa Volkswagen-sjef Martin Winterkorn opp som følge av skandalen.

- Volkswagen må starte på nytt, også når det gjelder personell. Jeg trer nå til side for å gjøre rom for en slik ny start, heter det i en kunngjøring fra Winterkorn.

Winterkorn har, ifølge Bloomberg, ifølge Bloomberg benektet noe kjennskap til jukset, men er under etterforskning av tyske myndigheter.